הסתיימו להם 10 מפגשים של קורס בישול בדן גורמה בחסות סלונה ודורות. התחלנו בפחמימות במהלך הדרך היו לנו סדנאות בישול על ביצים ,בשר ,עוף ,קינוחים ,עוגות וסיימנו בדגים וכך אני מרגישה כמו דג ש"נגמרו לו המילים" מכל הפוסטים המדהימים של חברי המוכשרים לקבוצה כבר אין לי יותר מה להוסיף..
בתחילת המיזם תהיתי איך אצליח לשלב בין העצמה לנשים מבשלות במטבח,תחום שאני מנסה להתנער ממנו במהלך כתיבתי ,לכן לקחתי מספר החלטות שיעזרו לי לצלוח את התקופה שבה גם השתדלתי להביא מתכונים קלים להכנה וכעט שזה כבר לפני סיום אני מרגישה שזכיתי בהרבה דברים שנולדו מהמפגש האקראי שלי עם סלונה ודורות במהלך הקורס פשוט לבשל ,אז רגע לפני שאני תולה את הסכינים ופושטת את הסינור וחוזרת לעולמות התוכן שלי אני מרגישה שזה לא פוסט של פרדות נהפוכו אני לוקחת איתי הרבה מהקורס להמשך הדרך לפנכם לפחות 5 דברים שימשיכו איתי
- 15גוונים של דולי– חבורה של 15 אנשים אקראיים שהתקבצו בקבוצה אפורה בדן גורמה והתבררו כחבורה הכי צבעונית שיש עם מנטורית מובילה בשם דולי
2. דורות- החיים במטבח יכולים להיות מאוד קלים עם כל מוצרי דורות לתיבול שנמצאים נגישים במקפיא לשדרוג כל תבשיל
3.מחויבות – לכתוב זה קשה ולפעמים מתסכל כשלא מוצאים את הזמן ההשראה או המילים אבל כמו שהתחייבתי לקורס בישול כך אני הולכת להתחייב לזמנים של הבלוג שלי שיהיו מוגדרים מראש ואני אהיה מחוייבת להם
4. תמונות –לצלם לרוחב ,אני כבר לא יכולה לצלם אחרת והם בהחלט חלק מרכזי מהפוסט
5. צוות סלונה – קארין, ליאת, יערה,גלי ואפילו רונית הבר שבאה לבקר- הבלוג שלי עוסק בנשים והעצמה אתן דוגמה מלאת השראה , שמחה להיות חלק מהקהילה והאג'נדה שאתן מובילות .
בפתחו של חג פסח שמביא איתו אביב והתחדשות אני בטוחה שהצידה לדרך שאני לוקחת תביא איתה משב מרענן של התחדשות ונתחיל בעוף הממולא החדשני שלי ..
ארוחה שלמה במגש אחד בהתאם לעוף ממלוא של "סוויט דולי" שלמדנו בקורס עם תוספות משדרגות לארוחה שלמה
מצרכים:
עוף שלם נקי
4 כפות שמן זית
תבלין גריל עוף
פפריקה אדומה מתוקה+ מעט חריפה
אגוז מוסקט ובהרת
2 טבליות פטרוזליה + שום של דורות
כוס אורז מבושל
שבבי שקדים ופרות יבשים (לא חובה)
תפוחי אדמה
קיסמים
אופן ההכנה:
מנקים את העוף ושוטפים ,בקערה מערבביםאת האורז שבבי השקדים והפרות היבשים
דוחסים לתוך העוף את האורז וסוגרים בעזרת קיסם
מערבבים את שמן הזית עם כל התבלינים ומעסים את העוף ואת תפוחי האדמה
מניחים את העוף בתבנית עם הרגליים כלפי מעלה ומפזרים מסביב את תפוחי האדמה
מבשלים בתנור שחוממם מראש לחום של 220 מעלות
בתאבון