פשוט טעים וקל – מאת: יערה גת

אז קיבלנו מאסם פתי-בר וחשבתי מה אפשר להכין מתוק וטעים אז הדבר הראשון שהחלטתי להכין זה עוגת ביסקוויטים כי זו העוגה האהובה עלי וגם נקניק שוקולד שאני פשוט חולה על זה.

היי, זו יערה גת הבת של אפרת גת והחלטתי להשתלט לה על הבלוג…

אז קיבלנו מאסם פתי-בר וחשבתי מה אפשר להכין מתוק וטעים אז הדבר הראשון שהחלטתי להכין זה עוגת ביסקוויטים כי זו העוגה האהובה עלי וגם נקניק שוקולד שאני פשוט חולה על זה.

20171019_141219 (Custom)

 המתכונים פשוטים וקלים, הכנתי אותם לבד וגם אתם יכולים להכין בקלות.

20171020_133338 (Custom)
המצרכים לעוגה:

לשכבת הביסקוויטים:

1 חבילת ביסקוויטים

מעט חלב ותמצית ווניל לטבילה.

לשכבת הקרם:

-1 שמנת מתוקה

-2 שקיות סוכר וניל

-1 פודינג וניל

-1 גבינת סקי

-חצי כוס חלב

-כפית תמצית וניל

לציפוי שוקולד:

-2 חבילות שוקולד מריר

-2 כפות חלב

-כפית תמצית וניל

– 1 שמנת מתוקה

20171020_133305 (Custom) אופן ההכנה:

– שופכים כוס חלב וכפית תמצית וניל וטובלים את הביסקוויטים ומסדרים בתבנית שכבה אחת

-מכינים את הקרם: מקציפים שמנת עם סוכר וניל, מוסיפים תוך כדי פודינג וניל, ת.וניל, גבינה ובהדרגה חלב.

-מסדרים את שכבת הקצפת על העוגיות ומעליה עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב.

-מכינים את ציפוי השוקולד עם החלב ותמצית וניל, כשנמס מוסיפים את השמנת ומערבבים לתערובת אחידה.

-מחכים מעט שיתקרר ומורחים מעל שכבת הביסקוויטים.

-מכניסים את העוגה למקרר לכמה שעות לפני ההגשה.

20171020_140619 (Custom)

ועכשיו לנקניק שוקולד:

20171021_142123 (Custom)

המצרכים:

-300 גרם ביסקוויטים מרוסקים

-11 קוביות שוקולד מריר

-50 גרם חמאה

-3 כפות סוכר

– 3 כפות קקאו

-חצי כוס מים או חלב

אופן הכנה:

-מרסקים את הפתי בר.

-שמים את השוקולד והחמאה לחימום במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד אחידה

-מעל הפתי בר שמים חצי כוס חלב\מים, סוכר וקקאו ומערבבים,לאחר הערבוב שמים את השוקולד הנמס ומערבבים

-ואז מה שנשאר לעשות לקחת נייר אפייה לשטח את התערובת ולגלגל ולשים במקפיא.

20171021_142148 (Custom)

ולגלות לכם סוד חשבתי שבגלל שהפתי-בר יותר בריא אז הוא לא יהיה טעים

ו…בסוף יצא לא רק טעים – יצא פשוט מושלםםםםםםםם.