פרפרים בבטן- תיאוריה חדשה

בחורה עם מחשב נייד

ממש חשבתי שאני אכתוב הרבה, כמו פעם!

מקטעים ארוכים מפורטים, מסודרים עם המון תובנות, מחשבות, התחלות ותהיות. מהו ניהול ע"פ השאקטי? למי הוא מיועד? מה כוללת ההכשרה?

בסופו של יום העדפתי את הקצר והמיידי בפייס וזנחתי את האפשרות הטובה כאן לטקסט יותר מעמיק.

חזרתי לכאן ,לבלוג הזנוח שלי , עכשיו השבוע כיון שהלב והראש מלא וגדוש  וטקסט קצר בשלב זה, לא מספיק לי.

אז ההכשרה של מנהיגות השאקטי  בסאן דיאגו שהתקיימה בספטמבר 2018  ארכה שכועיים  וכללה ימים ארוכים , עמוסים ומרגשיםהשילוב של ג'ט-לאג חמור והיפראקטיביות שלי  יכל להיפתר, באופן חלקי, עם שיעורי יוגה יומיים שהתקיימו כל יום בשעה 6 בבוקר בפינת העישון של חניון מלון הדרכים בו לנתי בסמוך למעשני מריחואנה שחוקית בקליפורניה. (?!) מי שהעבירה את השיעורים היתה מגי מהודו , אחת התלמידות בתכנית, והמתרגלות היינו רבקה מקולורדו- יזמת חברתית ואנוכי. בכל פעם שאני מדברת עם מגי אני מודה על ההתנדבות שלה להיות מחוייבת לשיעורים אלה ( אגב המזרן היה מגבת) עם מתרגלות מאתגרות ובמיקום לא מרשים..

כתבתי המון בסאן דיאגו ניסיתי לתפוס כל מילה וכל מבע. כתבתי בעברית על המחשב והתעלמתי מהחוברת המרשימה שקיבלנו באנגלית. יחד עם הלימוד הרשמי ספגתי כל דבר שאפשר, שיחות עם הנשים המדהימות, ממקומות שונים בעולם, שלומדות בתכנית הייחודית של "ניהול ע"פ מנהיגות השאקטי", תיאוריה מורכבת  וחדשה, קמפוס מהסרטים, עיר מעניינת וכיפית  וסיפורים אישיים מרגשים שלא היו מביישים אופרות סבון בעלות אלפי פרקים. ואולי חשוב מכל הרגשתי מחוברת , הרגשתי בalignment ביישור פנימי שכל כך חיפשתי בשנים האחרונות.

שווה להקדיש כמה מילים לנושא היישור הפנימי שלא מצאתי תרגום נאות בעברית. מהו אותו יישור? מבחינתי זהו המצב בו אני נמצאת בהרגשתי במקום בו אני צריכה להיות. לא מדובר על מקום פיזי אלא יותר מקום נפשי , מנטלי ורוחני. בקיצור במהלך תחילת ההכשרה הרגשתי שהגעתי למה שרציתי מבחינה מקצועית ואני נמצאת במקום בו אני אמורה להיות. זאת הרגשה שבה חשתי בו זמנית נינוחה כמו שלא הייתי זמן רב ונלהבת ונסערת לעשייה ולהרפתקה. ופשוט ידעתי מה הולך להיות ומה אני צריכה לעשות- – לקחת את התיאוריה הפשוטה והמורכבת בו זמנית לאפשר לה "ישראליות" ולהביא אותה כאן , בישראל, למנהיגים בארגונים. בקיצור- יצירת מנהיגים/ות מודעים/עות בתוך ארגונים. אבל הדרך עוד ארוכה- שנת לימודים של הכשרה באנגלית דרך המחשב, המשך עבודה על הקמת העסק שלי והקמת בחברה שתקרא "מנהיגות השאקטי ישראל"

מה קורה היום? יש לנו עוד שלושה חודשי לימודים כדי לסיים את התכנית. הספר על מנהיגות השאקטי תורגם לעברית https://www.manhigutshakti.co.il/ בהוצאת "לולה" ובאפריל תהיה ההשקה הרשמית. ואני , בצעדים מדודים, ממשיכה לצלול לתיאוריה ולהקים תשתיות ומוצרים למנהיגות השאקטי ישראל.

בעוד  "העוגה שלושת רבעי אפויה" הזמנתי חברים לעבודה, חברים אישיים וכמה בני משפחה השבוע לצוות התייעצות. ההתלהבות שלי מרקיעת שחקים  התיאוריה נפלאה, כבר פיתחתי כמה "כלים" שנוכל להשתמש בהם, אבל עוד לא בשל הזמן. אני מתלהבת, מנסה הכל, אבל הכל על עצמי ועל הקרובים אליי- ויש עוד וצריך עוד וצריך סבלנות.

ביום רביעי האחרון בערב מירב ורונן פתחו את מרכז ההדרכה החדש והמהמם שלהם be you  בבצרה וגם את ליבם לארח 18 אנשים יקרים לי שהגיעו רובם מהתחום המקצועי. התרגשתי בשבועיים שלפני התרגשות טובה של פרפרים בבטן, של יצירה חדשה, התרגשות של אהבה ושמחה. אבל גם הייתי לחוצה- מה יהיה אם חבריי לא יחשבו שהתיאוריה מהממת ושווה? ובכלל אנשים באים כל הדרך- כדי לראות ולשמוע אותי?

 בשעה הייעודה , עם ריח נפלא מהפרדס הסמוך, חלות נפלאות מעשה ידיו של גיא ועוגה שאמא הביאה ( והפתיעה והגיעה כדי לשמוע ממה בדיוק הבת שלה מתלהבת בחודשים האחרונים?) ישבנו ללמוד. המצגת העמוסה שמתאימה לשלוש סדנאות, פעילות בתוכננה ובסוף בוצעה בחלקיות ב10 בלילה והמון המון הערכה, אהבה ופירגון.

אז קיבלתי המון!! שבוע שלם אני עובדת ומעבדת את המשובים המרגשים. ואני אסירת תודה עד השמיים לטלי, מיכל, חגית, רותי, חגית א, אילן, רונן, מירב, דני, זאב, גיא, טל , עדי ואמא היקרה. לצלמת הנפלאה דפנה טלמון ( וגם לעינת, טלי, פנינה, אסנת, ליה, אודי, גליה, אוי, אלון, מתי, עופר  שלא יכלו להגיע ואפגש באופן אישי) ואני כבר לא לבד עם התאוריה כי יש לי שותפים לדרך . ביקשתי עזרה וקיבלתי בענק. ואני יודעת שנדרש אומץ להציג עוגה שהיא רק חצי אפויה ולהתייעץ ולקבל משוב.  ואשב בימים הקרובים לעבור על ההארות ולהמשיך להתכתב עם שותפיי לדרך.  ואחרי ההלם שהיה ברביעי בלילה וואלה אני יודעת שזה גדול וענק.

אז היכונו לביאת מנהיגות השאקטי ישראל.

אוהבת

איריס

 
image.png

 

 

 

 

 

irissadeh
יועצת ארגונית, מנחת קבוצות שטח, מאמנת למציאת הייעוד. ולא פחות חשוב רעיה, אמא, אחות ובת." החיים הם חלום רק נותר להגשים אותו."