פרי ד'ה טטה!

כשנמאס מחביתה, אפשר לפרטט פריטטה. Free The Tatta!

ערב בא, וערב הולך, ובכל ערב אותם חשודים עיקריים: חביתה, קוטג', סלט, גבינה צהובה, טונה. הכל טעים, הכל בריא, הכל משעמם שבא לבכות. ואתן כבר יודעות, כשגברת הבלים משתעממת, היא שוקעת. מצד שני, כבר ערב. אחרי יום שלם של אימהות, הדבר האחרון שמתאים לי לעשות זה לפצוח בבישולים רחבי יריעה ואופקים. מה שאני באמת רוצה לעשות זה להתחבא מתחת למיטה (יש לי מיטה על רגליים) ושמישהו יזרוק לי אוכלים טעימים, אם אפשר בחתיכות בגודל ביס.

המשפט האחרון, כולנו יודעות, זה משהו שלא יקרה לעולם, ולכן במקום כל זה אני מכינה פריטטה. פריטטה היא מילה יפה לחביתה עבה כמו פשטידה, שבתוכה משובצים כל-טוב של טובין טעימין, שלא לומר שאריות מהמקרר. וככה עושים את זה:

 

פריטטה ירקות

המצרכים ל-4 סועדים
בצל גדול חתוך לרצועות דקיקות
כוס אפונה וגזר ותירס (מקפוא, שהפשרתם מראש)
חופן גבינה בולגרית מפוררת
חופן גבינה צהובה מגוררת
5 ביצים גדולות
רבע כוס חלב
מעט שמן לטיגון, מלחפלפל

כלים ספציאל
מחבת עם מכסה תואם

small-002

אופן ההכנה
מתחילים בטיגון הבצל: מחבת, שמן חם, בצל מטוגן עד שמתחיל להזהיב. מצרפים אליו לרגע את הירקות, ובינתיים טורפים את הביצים עם החלב והבולגרית. אם משתמשים בהרבה בולגרית, צריכים רק טיפונת מלח. פלפל לפי הטעם.
שופכים את הביצים על הירקות, מפזרים גם צהובה, מערבבים קלות, ואז מטגנים על אש נמוכה ועם מכסה סגור עד שהשכבה העליונה נראית כמעט מוכנה. לחילופין, אם המחבת שלכם יכולה להיכנס לתנור, אפשר אחרי 3-4 דקות טיגון להכניס לתנור כדי שהלמעלה יתבשל.

אני לא מאמינה שכרגע הסברתי איך מטגנים חביתה. נו שויין. אם כבר אז כבר. תגישו לילדים עם סלט (ירקות, לחתוך, לתבל) ועם הקוטג' מתחילת ההרצאה. לעצמכם תגישו עם משולש קממברט וכמה זיתי קלמטה.

aDSC_8992

ועכשיו – שיר שידבר, ללא ספק, להורים רבים שהגיעו לאמצע אוגוסט ועוד לא הרגו אף אחד.

[youtube ah3rpnmvu6c nolink]

היו שלום, ונשיקות קרירות עם רוז’ מגברת הבלים!

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥