פריקי עם כל טוב

מנה נהדרת של פריקי (חיטה קלויה) עם ירקות בתוספת מתקתקה שמשתלבת באופן מושלם בתבשיל. המנה יכולה להיות תוספת או מנה נפלאה בפני עצמה

DSC_0137למצרכים:

500 גרם פריקי שטוף ומסונן

1 בצל גדול פרוס לטבעות

3 מקלות של סלרי פרוסים

1 חבילת עלי מנגולד (רק החלק הירוק)

1 גזר חתוך לקוביות

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

בנפרד:

1 בצל חתוך לטבעות

1/2 כפית בהרט

1 כף סוכר חום

100 גרם אגוזי מלך

50 גרם צימוקים בהירים

1 כף שמן זית

להכנה:

1. בסיר רחב ושטוח לחמם שמן. להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות. להוסיף את הסלרי ולטגן עוד 2-3 דקות. להוסיף את הגזר והפלפל האדום ולערבב. לטגן עוד מעט ולהוסיף את עלי המנגולד. לערבב ולאגן יחד עוד מס' דקות.

DSC_0135

2. להוסיף את הפריקי לערבב, לטגן עוד 1-2. להוסיף מים שיגיעו עד מעם גובה הפריקי ב-2 ס"מ. להוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם (בערך כף מלח וכפית פלפל שחור). עד לבשל עד שלא יישארו נוזלים (הבישול עם סיר מכוסה על אש הכי קטנה) בערך חצי שעה – 40 דקות.

3. לכבות את הגז ולהשאיר את הסיר מכוסה לפחות חצי שעה.

4. בינתיים, במחבת קטנה לחמם שמן זית, להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות. להוסיף את הסוכר החום ולערבב עד שיימס ויצפה את הבצל. לטגן עוד 2 דקות. להוסיף את הבהרט, לערבב. להוסיף את הצימוקים והאגוזים ולטגן יחד עוד 2 דקות. לכבות את הגז.

5. לשים את הפריקי על צלחת הגשה ולפזר מעל את הבצל עם הצימוקים והאגוזים. מממממעדן ממש!

DSC_0141

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!