פריקי עם ירקות ולימון כבוש

חיטה, ירקות טריים ולימון כבוש – אי אפשר לטעות. מושלם!!!

IMG_1782

אחרי שכבשתי לימון וטעמתי אותו, נשבעתי שזה התבלין הכי טוב וטעים שיש לי בבית – מתכון טעים, עשיר בירקות עם הלימון שכבש אותי :).

למצרכים:

1 כוס פריקי שטוף ומסונן

1 בטטה קטנה חתוכה  לקוביות

1 גזר חתוך לקוביות

1 פלפל חתוך לקוביות

2 קישואים חתוכים לקוביות

1 שומר חתוך לקוביות

רבע כרובית מפורקת לפרחים קטנים

1 בצל חתוך לקוביות

2 שיני שום פרוסים

1 חבילת אפונת שלג חלוטה 2 דקות במים רותחים (לא לבשל יותר כי היא קריספית וטעמה משגע)

3 פרוסות לימון כבוש חתוך

שמן זית

2 כפיות מלח

1/2 כוס מים רותחים

להכנה:

1. לבשל את הפריקי בסיר עם הרבה מים חצי שעה (אחרי שרתח עוד חצי שעה) לסנן ולשטוף.

2. במחבת גדולה לשים 4 כפות שמן זית, להוסיף את השום והבצל ולטגן כ-2 דקות. להוסיף את שאר הירקות (פרט לאפונת שלג) ולערבב. לטגן כ- 4 דקות תוך כדי ערבוב ולהוסיף 1/2 כוס מים רותחים ומלח. לבשל עם המים רבע שעה. להוסיף את הפריקי והאפונה ולבשל עוד 3 דקות. להוסיף את הלימון הכבוש, לערבב ו…לאכול. מעדן מלכים!!!!!!

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב