פריקי ועדשים שחורות ברוטב אננס

סלט עשיר, צבעוני וחגיגי שעם כל ביס הפה מתמלא בטעמים מיוחדים ובהפתעה אחרת

נולד לי אחיין. לחגיגת ברית המילה הכנתי סלט צבעוני ועשיר בטעמים ובהפתעות בהשראת טו בשבט וכיאה לאירוע חגיגי.
promo_long
 

פריקי ועדשים שחורות ברוטב אננס

מצרכים:
1 כוס פריקי
1/2 כוס עדשים שחורות
2 כפות שמן זית לטיגון
1 בצל אדום קטן קצוץ
1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות
2 אגסים קטנים או 1 אגס גדול חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס אפונה קפואה
צרור פטרוזיליה קצוצה
4 כפות חמוציות
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס מיץ אננס (אני קונה פחיות של Dole)
2 כפות מיץ לימון
1 כף שמן זית פיקואל
מלח, פלפל שחור
 

DSC_9472

אופן ההכנה:
1. שמים את הפריקי במסננת, שוטפים היטב עד שהמים נקיים, שמים בקערה, מכסים במים ומשרים לחצי שעה.
2. בתום ההשריה מסננים את הפריקי, מעבירים לסיר עם כוס מים ומבשלים בלי מכסה כ-10-15 דקות עד שכל המים נספגים בפריקי.
3. שמים את העדשים השחורות בסיר עם 2 כוסות מים ומבשלים כרבע שעה עד שהעדשים רכות, אבל לא מידי. רצוי לבדוק אחרי 10 דקות ולוודא שלא מתבשל מידי. מורידים מהאש, מסננים את המים היטב.
4. מטגנים בשמן זית רגיל את הבצל עד הזהבה.
5. מוסיפים למחבת עם הבצל את הבטטה וממשיכים לטגן עד שהבטטה מתרככת ומזהיבה מעט. מערבבים מידי פעם בזמן הטיגון.
6. מוסיפים למחבת את האפונה ואת האגסים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
7. מוסיפים למחבת את מיץ האננס, מלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן/לבשל עוד 5 דקות.
8. מורידים מהאש, מערבבים בקערה גדולה את הפריקי המבושל, העדשים השחורות, תערובת הירקות וכל שאר המצרכים.
9. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הצורך.
אפשר לאכול גם חם וגם בטמפרטורת החדר.