פרייז'לדה – מאפה שמרים וגבינה בולגרי

בחורה עם מחשב נייד

קילו קמח לבן

קובית שמרים טריים בלבד 50 גרם

2 כפות סוכר קוביית גבינה בולגרית 400 גרם .

מים ללישת הבצק

שמן 200 מיל לבצק ועוד שמן לתבנית ולמריחת הבצק מעל בערך 100 מיל …לא לקמץ.

חצי כפית מלח .

לשים בצק מכל החומרים חוץ מהשמן והגבינה ומתפיחים אותו שיכפיל נפח

בלישה השניה מוסיפים את קובית הגבינה ומועכים אותה פנימה ואת 200 מיל השמן מבליעים תוך כדי לישה .

הבצק הופך לרך ודביק מאוד .

מתפיחים שוב ולשים שוב בעדינות רק להוריד נפח .

מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפיה משומן כדבעי ומורחים בידיים שמן מעל מכניסים לתנור ומניחים לעשר דקות מפעילים את התנור ל 200 מעלות ואופים עד שיזהיב.

שים לב שהמאפה משומן היטב .זה מאפה רך וטעים מהגבינה . סבתא שלי פיזרה מעט פלפל שחור גרוס גס או צ'ובריצה-תבלין בולגרי – ציתרה …

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.