פריטטה היא חביתה עבה במטבח האיטלקי.
את הפריטטה, כמו הרבה מאכלים במטבח המעלף הזה, מכינים משאריות.
בכלל, המטבח האיטלקי הוא המטבח הגאוני והחסכוני שאני מכירה.
ברוסקטה למשל – זו שארית לחם מאתמול שלשום, שקולים אותה, כדי להחיות אותה שוב, ומעליה מניחים את כל השאריות מארוחת ערב של אתמול.
ארנצ׳יני? כדור האושר העגול והמטוגן שמגיע בעיקר מדרום איטליה? את הארנצ׳יני הקראנצ׳י והמופלא מכינים משאריות ריזוטו.
מערבבים לתוכו ביצים, מעט גבינה ממלאים שוב בגבינה או בבשר ואפונת גינה, מגלגלים בקמח, ביצה ופירורי לחם – והנה ארוחת צהריים מהירה, משביעה, זולה.
גם הפריטטה כזו.
אני אוהבת את הפריטטה כיוון שהיא מהירה מאוד, משביעה, אפשר לתחוב לתוכה את כל השאריות שיש במקרר: גבינות, נקניקים, ירקות קלויים, שאריות בשר או עוף, בעצם כל דבר. ֿ
מקשקשים אותה עם ביצים, שופכים למחבת מושמנת והופ יש ארוחת ערב לתפארת.
סלט קטן, לחם טרי וכוס יין..
ובכלל בקיץ זה נפלא.
הפעם החלטתי להכין פריטטה מפטריות מרינה הנהדרות והטריות ולהוסיף להן קוביות תפוחי אדמה וגבינת פרמז׳ן, אבל באמת, שכל אחד יחליט מה להוסיף לפריטטה שלו ובלבד שיישמר העיקרון הבסיסי של לטרוף ולאחד הגל עם ביצים ולטגן באופן שיפורט בהמשך.
מה
2 קופסאות פטריות מרינה מכל סוג שהוא פרוסות
1 תפוח אדמה גדול מבושל, מצונן וחתוך לקוביות
2-3 שיני שום קצוצות
עשבי תבול שאוהבים קצוצים
כף טימין קצוץ
1/4 כוס פרמז׳ן מגורר או כל גבינה אחרת (אפשר לוותר)
מלח, פלפל ושמן זית
צ׳ילי (אופציונאלי)
4-5 ביצים
איך
לתוך מחבת נוחה להוסיף את הפטריות הפרוסות, מעט מלח ומעט שמן זית.
לטגן על להבה בינונית כחמש דקות, עד שהפטריות סיימו להפריש את כל הנוזלים, הזהיבו וכל הנוזלים התאדו – עכשיו נותר לנו במחבת רק שמן הזית והפטריות השחומות והטעימות.
להוסיף את השום הכתוש ואת הטימין הקצוץ
לתבל בפלפל שחור ולטגן עוד 2-3 דקות.
בינתיים לטרוף בקערה 4-5 ביצים, להוסיף לתוכן את קוביות תפוחי האדמה והגבינה.
להסיר את הפטריות מהאש ולצנן מעט, להוסיף אותן לתערובת.
לחמם על להבה גדולה מחבת בקוטר של בערך 20 ס״מ ולהוסיף 2-3 כפות שמן זית.
להוסיף את התערובת ולטגן על להבה גדולה במשך כ-2 דקות.
להעביר ללהבה נמוכה וקטנה, לכסות ולהמשיך לטגן עוד כ-7 דקות, או עד שמרכז הפריטטה מתקשה.
לאמיצי הלב שיודעים להפוך על צלחת – הופכים ומחזירים לטיגון של עוד 3-4 דקות.
מי שחושש, מדליק גריל מבמעוד מועד ומעביר את הפריטטה לגריל לעוד 3-5 דקות, עד שהיא מזהיבה מלמעלה.
זהו.
היה קל נכון?