מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!!
הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה.
את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר, ולהגיש חם או קר לצד סלט ולחם.
הנה מתכון לפריטטה עשירה שאפשר לגוון באין סוף דרכים טעימות, עם תפוחי-אדמה, תירס, פטריות, גבינות, בעצם כל מה שרוצים…
מצרכים
2 תפוחי אדמה גדולים – מגורדים
1 בצל גדול – מגורד
2 גזרים מגורדים
1 חב' פטרוזיליה קצוצה
1 חב' כוסברה קצוצה
1 חב' נענע קצוצה (מי שלא אוהב יכול לוותר)
4 ביצים
2 כפות קמח מצה /פירורי לחם
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
3-4 כפות שמן לטיגון
הוראות הכנה
בקערה לערבב את כל המצרכים לתערובת אחידה ולתת לנוח כ-15 דקות
חשוב לתת לתערובת לנוח להתגבשות ולספיגת טעמים.
במחבת גדולה עם מכסה, לחמם היטב את השמן, לשפוך את התערובת ,ליישר עם כף ולכסות עם מכסה.
לטגן על חום בינוני – עד שתחתית הפריטטה שחומה, להפוך בזהירות ולטגן עד להשחמה גם של הצד השני.
יש להקפיד לכסות את הפריטטה בזמן הטיגון.
הצעת הגשה: להגיש עם סלט ירקות או כל סלט אחר ובתוספת גבינות שאוהבים.
שיהיה לכולנו חג אביב טעים, נעים ושמח 🙂
כתבה, ערכה, בישלה וגם צילמה: נדיה היבא