פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מתכון להכנת פריטטת ירקות מהירה המתאימה לכל אירוע…

בחורה עם מחשב נייד

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!!


הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה.
את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר, ולהגיש חם או קר לצד סלט ולחם.


הנה מתכון לפריטטה עשירה שאפשר לגוון באין סוף דרכים טעימות, עם תפוחי-אדמה, תירס, פטריות, גבינות, בעצם כל מה שרוצים…

מצרכים
2 תפוחי אדמה גדולים – מגורדים
1 בצל גדול – מגורד
2 גזרים מגורדים
1 חב' פטרוזיליה קצוצה
1 חב' כוסברה קצוצה
1 חב' נענע קצוצה (מי שלא אוהב יכול לוותר)
4 ביצים
2 כפות קמח מצה  /פירורי לחם
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
3-4 כפות שמן לטיגון


הוראות הכנה
בקערה לערבב את כל המצרכים לתערובת אחידה ולתת לנוח כ-15 דקות
חשוב לתת לתערובת לנוח להתגבשות ולספיגת טעמים.
במחבת גדולה עם מכסה, לחמם היטב את השמן, לשפוך את התערובת ,ליישר עם כף ולכסות עם מכסה.
לטגן על חום בינוני – עד שתחתית הפריטטה שחומה, להפוך בזהירות ולטגן עד להשחמה גם של הצד השני.
יש להקפיד לכסות את הפריטטה בזמן הטיגון.


הצעת הגשה: להגיש עם סלט ירקות או כל סלט אחר ובתוספת גבינות שאוהבים.

שיהיה לכולנו חג אביב טעים, נעים ושמח 🙂
כתבה, ערכה, בישלה וגם צילמה: נדיה היבא