פריטטה זה קונצרט לקישואים ופרמז'ן

fritta 2

בואו נודה על האמת, קישואים הם ירק לא מוערך.

מקסימום נדחפים למרק ירקות או מרוסקים באיזו פשטידה חיוורת ולא ממש מעוררת תיאבון. אני לא מבינה למה. באמת.

כשהיינו ילדים, אמא היתה מבשלת בסיר גדול עם קוביות בשר וקישואים ירקרקים, צעירים ומלאי טעם . הכל טבל ברוטב אדמדם של תבלינים ועגבניות ,שאותו עד היום, אני אוהבת לנגב עם לחם טרי.

יש גם קישואים ממולאים, אבל למי יש כוח למלא קישואים קטנטנים ממולאים (מודה באשמה….).

האיטלקים קוראים לקישואים זוקיני, אצלינו משום מה הזוקיני זה הזן הירוק הכהה והקישוא – הוא הבהיר.

כך או כך,  זוקיני או קישוא, תדאגו שהם יהיו טריים, צעירים, קשים, דקים וקטנים יחסית ואז תוכלו לקבל פריטטה נהדרת , לארוחת ערב, למנה ראשונה או סתם לנישנוש.

וממש במקרה ועל הדרך – גם יחסית דלת קלוריות.

 

פריטטה עם זוקיני ונענע

6 ביצים

6 זוקיני דקים,טריים, פרוסים דק (אפשרי משני הסוגים)

2 כפות נענע טרייה קצוצה

3 כפות פרמז'ן מגורר (אפשרי צפתית קשה, בולגרית)

מלח, פלפל, שמן זית

במחבת טפלון להוסיף 2-3 כפות שמן זית, להוסיף את הזוקיני , קורט מלח ולטגן על אש בינונית עד שהזוקיני מתרככים מעט ומשחימים, בערך כ-3 דקות.

בקערה נפרדת לטרוף את הביצים עם הנענע, מעט מלח ופלפל , להוסיף את הפרמז'ן.

להוסיף לזוקיני עוד כף שמן אחת ,להוסיף את תערובת הביצים ולטגן על אש גבוהה כדקה עד שהתחתית מתחילה להשחים. להנמיך את האש ,לכסות את המחבת ולטגן עוד 2-4 דקות , עד שפנים הפריטטה מתקשה,

להפוך את הפריטטה על צלחת שטוחה, בזהירות רבה, ולטגן עוד 1-2 דקות.

אפשרי להחליף את הקישוא בתפו"א מבושלים עם קבנוס מטוגן /פלפלים קלויים/ כרובית מבושלת /קוביות בטטה .

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור "עקוב אחריי" למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

 

fritta 1