פריז'לדה -מאפה שמרים בלקני בגבינה.

לחם גבינות עם זיתים ושמן זית

בצק אפוי

ליוצאי ארצות הבלקן יש את הפריז'לדה של הסבתות

הרבה כסף לא היה אבל היו קמח,מים שמן ו…גבינה בולגרית אז מנה של נסיכים יצרו לנו .

סבתי עליה השלום ז'נה היתה מכינה לנו ביום קר ,כשהבצק בקערת פלסטיק ענקית כחולה מכוסה בכל השמיכות שהיו בבית וליד תנור הנפט שתמיד הרעיש. משתפח הלה חבטה בו היטב דחסה קובית גבינה פנימה ובשירה בספניולית לשה אותו שוב .

חתכה ,רידדה ואפתה .כך האכילה את כל בני הבית בזול,זמין ואין לטעם הילדות הממכר הזה תחליף .

לקחתי אותה את הפריז'לדה המיתולוגית לטוויסט שלי והוספתי זיתים.

התקבלה לי מנה שפשוט אי אפשר לא לטרוף…

רכה ומנחמת ובסתיו להכין יותר לאפסן במקפיא .

חוזרים הביתה לחמם בתנור חם או מיקרו אם חייבים .

מגישים עם סלט טוב,יוגורט ותה חם ומתענגים

את הבצק אני מכינה בכמות כפולה ואם רוצים ניתן להשתמש בו .

אם לא -מאפסנים בהקפאה או יוצרים תחתית לפיצה מהממת.

וכך מכינים –

החומרים-

קילו קמח  לבן רגיל

,3 כפות סוכר

,3 כפות שמרים יבשים,

כף מלח .

חצי ליטר מים חמים ,

חצי כוס שמן תירס.

שמן תירס למריחה  על הבצק התופח.

בנוסף ,ללישה האחרונה צריך-

300 גרם גבינה בולגרית טובה 16% שומן – לא להחליף כי הטעם שונה מנסיון

שמן זית לפי צורך

200 גרם זיתי קלמטה מגולענים

פלפל שחור גרוס ממטחנה

אופן ההכנה –

לשים בצק רך  מכל החומרים(את המלח בסוף כדי שלא יגע בשמרים)

וקצת דביק מורחים בשמן  שהשארנו ומתפיחים פעמיים .

פעם שלישית מחלקים  את הבצק  לשניים ומשתמשים בחציו .

בחצי השני השתמשתי כבסיס לפיצה כפי שאמרתי אבל שוב ניתן להקפיא או להשתמש , וחצי ללחם הזה ,

לשים את החצי שלנו ומכניסים את הגבינה פנימה מפוררים בידיים .

הבצק דביק מאוד. מבליעים גם שמן זית,  כרבע כוס

מתפיחים על נייר אפיה משומן היטב בתבנית כמו בתמונה .

זה תופח מאוד מפני שבגבינה יש סוכרים וכידוע השמרים ניזונים ממנו ותופחים היטב.

מזליפים  מעל מעט שמן זית .לא לקמץ זה כל הטעם.

מפזרים פלפל גרוס וזיתים ,מתפיחים שוב ואופים בחום של 200 מעלות בטורבו כ-25 דקות או לפי צורך . שיזהיב .

מוציאים מהתנור מחכים 10 דקות ומגישים למי שאהבה נפשנו.

זהירות זה ממכר …אה וזה גם לא דיאטתי.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.