פרחי כרובית ברוטב אליו אוליו שום

קחתי פרחי כרובית קטנטנים, פינקתי אותם בפירורי פנקו, אפיתי אותם ועשיתי להם שידוך מופלא עם אליו אוליו שום… שאני שדכנית פנקנית


13903311_10208377724895530_1497341326536121176_n למצרכים:

למצרכים:

1 חב' פרחי כרובית קטנים (סנפרוסט)

1 כוס פירורי לחם מסוג פנקו (יפניים)

2 ביצים

1 כפית חרדל

לאליו אוליו:

2 חלמונים

1 כפית שום כתוש

1 כפית חרדל חלק

1 כף מיץ לימון

3/4 כוס שמן קנולה

מלח

להכנת פרחי הכרובית:

1. בקערה גדולה לערבב את הביצים עם החרדל. להוסיף פנימה את הכרובית ולערבב בעדינות.

13912642_10208377725975557_1933383705775970195_n

2. להעביר את הכרובית לתבנית אפיה ולזרות מעל פירורי פנקו. לערבב הכל יחד כך שהפירורים יעטפו את פרחי הכרובית.

3. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 30 דקות או עד שהכרוביות זהובות וקריספיות.

4. להכנה האוליו אוליו:

13920759_10208377725535546_7302587997699490171_n

לטרוף חלמונים בעזרת מטרפה, עד שהם תופחים וצבעם בהיר. להוסיף תוך כדי טריפה את השום, החרדל, הלימון והמלח עד קבלת מרקם אחיד.

להוסיף את השמן בקילוח דק ואיטי תוך כדי טריפה עד קבלת מסה אחידה והומוגנית. ניתן לעשות אותו תהליך גם בעזרת מיקסר עם וו הקצפה.

להעביר לצלחות הגשה ו……בתאבון 🙂