פרוסות חצילים קלויות בגריל ברוטב חמצמץ

אצלנו בבית, החצילים הם טעם החיים בכל צורה. הפעם המתכון הוא בגוון קצת אסייתי, פשוט וקל וכל כך טעים

 

 

חצילים אצילים

חצילים – טעם החיים בביתי

בכל צורה , בכל ורסיה ובכל טעם מוסף

והפעם גוון קצת אסיאתי

כשצילמתי את המנה לפיד שלי קבלתי המוני הודעות לפרטי למתכון…

נו טוב חשבתי לי – פשוט וטעים מי לא יודע להכין

אז זהו שלא יודעים את כמויות התיבול והסטיה האסייתית שלי

והנה המתכון לטעימי הזה.

מניחים על נייר אפיה פרוסות עבות  של חצילים ומרססים בספריי שמן משני צידי הפרוסות  מפזרים מלח ולגריל תחת מקור החום .

משחימים משני הצדדים

מניחים את הפרוסות בכלי מתאים לכמות שקלינו – אני קליתי 2 חצילים גדולים מאוד.

מערבבים בכוס רבע כוס חומץ תפוחים או רגיל פשוט(אפשר יותר ) שתי כפות רוטב סויה .

 שום בכמות  שאוהבים , פלפל שחור גרוס גס וכפית סוכר חום כהה

פלפלים חריפים שקליתי עם החציל  הנחתי בין הפרוסות (לא חובה רק אם אוהבים.)

מטפטפים רוטב מעל וסוגרים היטב את הכלי .

מעבירים לקירור ללילה ולמחרת מתענגים .

טוב לליווי לבשרים במנגל .

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.