פרויקט הדייטים הגדול: חלק ב’ – לְאָן תצאו?

פרוייקט הדייטים הגדול בעיצומו! השני מתוך סדרת הפוסטים בו אני מארחת את יעל, מבלוג ביקורת המסעדות "לא סוגרת ת'פה". תשובות לכל השאלות החשובות: לאן לצאת בדייט ראשון? לאן לצאת עם גיק? ועוד.

קליק לחלק הראשון, למי שפיספס.

ערב. בית. מסך מחשב, אתר היכרויות

הוא: מה שלומך איזמרלדה? דיברנו בצ'אט לפני הרבה זמן ולא נפגשנו.
אני: באמת? לא זכרתי. מאיפה?
הוא: תל-אביב. הארד-קור.
אני: לא כמוני…במה אתה עובד?
הוא: אני ממנכ"ל את העמותה ל —  (…שקר כלשהו).
שנעבור לטלפון?
נפגשנו בבר חביב בתל אביב. מעדיפה להיפגש בבר. לא מהרועשים והחשוכים, אלא משהו נחמד עם עדיפות לבחוץ.
דייט בבית-קפה נותן לי הרגשה שמדובר בסוג של פגישה עיסקית שתיגמר ב"ומה עושים ההורים?"

חוץ. בר. מרכז תל אביב, ליד הכיכר

הוא: למה בחרת דווקא את הבר הזה?
אני: אוהבת את המקום.
הוא: יואו את כזו לא תל אביבית. זה בטח המקום היחיד פה שאת מכירה.
אבל אמרתי לו שאני לא תל אביבית! אולי לא היייתי צריכה לבחור את המקום הזה? אולי לא הייתי צריכה בכלל לצאת לדייט הזה? התשובה בגוף השאלה.
יש לי עוד שאלות. אז אני מפנה את הבמה ליעל, הרי היא לא סוגרת ת'פה, בלוג ביקורת מסעדות.

דבר המומחית

את איזמרלדה הכרתי כשכותרת של פוסט שלה תפסה לי את העין "שקרים שסיפרו לי גברים", ונכנסתי לקרוא. מיד הצעתי לה אפרסם אצלה פוסט אורח "גברים שיודעים להתבטא" (על איך שגברים מתארים את עצמם בפרופילים שלהם באתרי היכרויות), והוא פורסם זמן קצר לאחר מכן, אבל רק כחצי שנה אחר כך איזמרלדה ואני נפגשנו לראשונה פנים אל פנים.
הפעם איזמרלדה פנתה אלי להתארח אצלה בבלוג כמומחית בשני תחומים רלוונטיים: כבעלת פז"מ ארוך שנים בדייטים וכבעלת בלוג ביקורת מסעדות "לא סוגרת ת'פה". היא העבירה אלי שאלון מובנה, והרי לפניכם התשובות.

לאן לצאת בדייט ראשון? בית קפה / בר / מסעדה?

פעם הדברים היו לי ברורים: לדייט ראשון נפגשים בבית קפה. בימי הדייטים הראשונים שלי, כשעוד גרתי באזור כיכר מסריק, אפילו היה לי בית קפה קבוע לדייטים – "תוצרת הארץ" בכיכר מסריק.
מה שעשה את "תוצרת הארץ " למקום כל-כך מוצלח לדייטים הוא היותו חשוך ומואר לאור נרות, יתרונות שאינם לאו דווקא מההיבט הרומנטי, ויותר מההיבט האינטימי-דיסקרטי.
אבל אז פצחתי בתקופה של בילוי בפאבים, או למעשה בעיקר בפאב אירי אחד, ופתאום היה נראה לי הכי הגיוני להעביר דייט על פיינט של בירה בפאב, ככה אפילו כתבתי בפרופיל שלי.
אחרי כוס בירה, אנחנו נהיים קצת יותר משוחררים, עם פחות הגנות. קצת יותר אמיתיים.
בשלב הזה כבר גרתי באזור דיזנגוף, ושוב אימצתי לי מקום קבוע לדייטים, הפעם ה"גורדון אין", פאב שעודו קיים, אבל עבר הרבה ידיים מאז.
ולבסוף, כשנרגעתי קצת עם הבירה, והמרתי את הבילויים שלי מבילויי בירה לבילויי אוכל, וגם התחלתי לכתוב עליהם, פתאום התאים לי יותר להעביר דייט על ארוחה במסעדה או בר יין.
לא לגמרי ויתרתי על האלכוהול, אבל המרתי אותו ליין.
בשני מקרים העזתי וחלקתי עם קוראי הבלוג שלי את חוויות הדייטים, כך למשל בפוסט מ-2007 "השגריר ואשתו בהוראס", וכך גם בפוסט מ-2011 "ושתי – מכשפה מכשפה, אבל מלכה".
שני המקומות נסגרו בינתיים, כך שבמקרה הזה לא אוכל להמליץ לכם לאמצם לדייט הבא.
אם אתן באמת אמיצות, אז אתן יכולות לשדרג את הדייט אם תחלקו ביניכם את מנות, כל פעם מנה אחת, אבל זה כמובן בתנאי שהוא מוצא חן בעיניכן מהרגע הראשון, כי זה כבר ממש אינטימי, וגם הופך את ארוחת הדייט לממושכת יותר.
והנה כמה המלצות לברי-יין תל-אביבים שיכולים להיות נהדרים לדייט אינטימי על יין וכמה מנות אוכל טובות:
דלידה
החלוצים 3
בר יין
מתושלח
א לה רמפה
בל ואנטואן

בל ואנטואן – אפלולי ואינטימי, אוירה מושלמת לדייט, עם אוכל טוב ויין משובח. צילום: יעל מוריס

לאן לצאת עם גיק? או אפילו חנון?

שאלה קלה. אני לא אצא עם חנון. גיק, זה כבר משהו אחר, כי אם הוא למשל בירגיק (גיק של בירה, כן, יש דבר כזה), אני מניחה שאלך איתו למקום שמציע מבחר מעניין של בירות כמו למשל "נורמה ג'ין" , אבל כמובן שלא אוותר על ארוחה לצד הבירה, כי בנורמה ג'ין יש לא רק בירה מצויינת, אלא גם אוכל טוב. אבל אם הוא גיק של מדע ביוני, מבוכים ודרקונים וכדומה, כנראה שאוותר מראש.

לאן לצאת עם ירושלמי?

שוב – התשובה ברורה. באופן אישי כנראה שלא אצא עם ירושלמי, כי אני מעדיפה שהדייט שלי יגור קרוב, בתל-אביב, ואם אפשר באחת השכונות המרכזיות.
אם בכל זאת הייתי נותנת לירושלמי לגרור אותי לדייט בירושלים, הייתי נותנת לו לבחור מקום, כי אני לא מספיק מכירה מה קורה בה היום, אבל אם הייתי חייבת לבחור, כנראה שהייתי בוחרת ב"מונא", שאמנם עברו שנים מאז שהייתי שם לאחרונה, ואמנם בינתיים הוא עבר לבעלותם של הבעלים של "מחניודה", אבל "מונא" זה ללכת על בטוח.

דייט ראשון היה מעולה – לאן לצאת לדייט השני?

אני אומרת, אם מסעדה או בר יין עבד בדייט הראשון, למה לא ללכת על מתכון מנצח גם בדייט השני? מצד שני אי אפשר ללכת כל יום למסעדה, אז צריך לרווח קצת. בכלל, אני מאמינה שצריך לרווח בין דייט ראשון לדייט שני.

שאלה אחרונה – לאן לצאת עם מישהו שאת ממש רוצה להרשים אותו?

אני מניחה שעדיין למסעדה, אבל עדיף למסעדה שכבר בדקתי ווידאתי שמוצלחת, נעימה ומתאימה לדייט.
הכי חשוב: לוודא שלא אפגוש שם במקרה בין המנהלים / העובדים / הבעלים / הלקוחות הקבועים – אנשים שמכירים אותי, כי זה ממש לא נעים להעביר ככה דייט, וזה מאוד פוגם באינטימיות.
ולסיום – רק כי התלהבתם, הפחזניות.

הפחזניות של "בליסימו", מסעדה איטלקית בשרון

בפוסט הבא: מה ללבוש, מתי, איך לאבזר, ולאיזה סוג של דייט זה מתאים. יש למה לחכות!