פראפרזה על פרוז'אלדה (מאפה שמרים בולגרי)

במקור מאפה שמרים בולגרי עם גבינת קשקבל, החלפתי לגבינה בולגרית והוספתי אורגנו טרי מהגינה, אפשר רוזמרין, זעתר,יבש או טרי
אפשר גם בלי…

לבצק:
בקערה גדולה (אם לישה ידנית) או במקיסר עומד ולחבר אליו את קרס הלישה:

4 כוסות קמח רגיל
כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כפית מלח
ביצה אחת
4 כפות שמן רגיל
כוס וחצי מים (להוסיף בהדרגה, לא את הכל בבת אחת)

250 ג' גבינה בולגרית
מעט גבינת קשקבל/פרמזן לזרייה
עשבי תיבול טריים
ביצה טרופה + חצי כפית מלח + כף מים

שמים את כל החומרים בקערה ומתחילים ללוש, את המים יש להוסיף בהדרגה, אם חשים שהבצק גמיש דיו ולא יבש אין צורך בכל הכמות, אני הוספתי כוס ורבע בלבד
לשים את הבצק עד שאחיד, הוא מעט דביק לכן מומלץ לשמן א הידיים במעט שמן
מושחים אותו במעט שמן או מרססים את שטחו העליון במעט ספריי שימון, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כשעה וחצי
אחרי שתפח חובטים בו, לשים מעט ומשאירים אותו לתפיחה שנייה, נתתי לו 20 דקות.. לשים שוב
משמנים בשמן זית תבנית עגולה (26 אפשר גם 28 ) או אליפטית, משטחים את הבצק בעזרת ידיים משומנות

חותכים את הגבינה לקוביות בגודל בינוני, תוחבים אותן בעזרת האצבעות אל תוך הבצק, מושחים בביצה הטרופה ומפזרים מלמעלה עלי אורגנו, זעתר או מחטי רוזמרין קצוצות
מפזרים מלמעלה גבינת קשקבל מגוררת או פרמזאן ואופים בחום של 180 מעלות בין 40-50 דקות

מאפה דמרים בולגרי

פרוזלאדה

פרוזלאדה פרוסה רוחב