פצפוצי אורז ושוקולד – נוסטלגיה מתפצפצת בפה

לפני שבועיים כשיעלי באה לפלידייט עם התיתי בקופסת הגפרורים הביתית שלנו היא יצאה מגדרה ממלכת הממתקים הפרטית  שלנו, ולקראת סוף הביקור היא אמרה לי, את יודעת אום תיתי כיף לי אצלכן ואני רוצה להשאר …… כזו אני, כל הממתקים מוצגים אצלי חופשי לראווה בצנצנות צנצנות (ואני חושבת שזו הסיבה שהתיתי לא מתחזרת ואוכלת את כל סוכרי הבית) אבל מצד שני אני זו שיכולה לשבת ולשאוב לתוכי חצי ק"ג מרשמלו מסוכר, ק"ג סוכריות גומי, חבילת שוקולד ובסופו של דבר לשטוף את כל המתיקות הזו בליטר וחצי קולה ….והשבוע כשהחל לרדת גשם שלפתי את מכנסי ההריון שלי מהארון והרגשתי שהם לוחצים יתר על המידה (בכל זאת 4.5 שנים אחרי לידה…) ולפתע חשתי געגוע לימי ההריון כשהייתי רזה והגעתי למסקנה שאולי הגיע הזמן להתחיל לאכול חופשי את השוקולדים (מריר עם פצפוצי אורז/שקדים) והסוכריות (קפה/קרמל/תות) מסדרת האגו של כרמית  ללא סוכר ונטולי גלוטן ואולי קצת אגזור מהגזרה שלי . ואם מדובר בימים גשומים שאי אפשר "להנות" בגן השעשועים הצמוד לגן אין כמו להיסגר בין ארבע קירות לפעילות מתוקה עם הילדה בהכנת ממתק אהוב ונוסטלגי (וזה הזמן להודות לאוראל אליהו הקונדיטור הלעזיז  שנתן לי את המתכון).

12039504_10153627996541280_537629428217570153_n

ממתק של פצפוצי אורז ושוקולד 

החומרים:

150 גרם שמנת מתוקה (3/4 כוס מדידה)

400 גרם שוקולד מריר עם שקדים

200 גרם פצפוצי אורז

 250 גרם שקדים מולבנים שבורים

אופן ההכנה:

שוברים את השוקולד ושמים בקערה, מביאים את השמנת לרתיחה ושופכים על השוקולד ומערבבים עד לתערובת אחידה ונותנים לה להתקרר כמעט לחלוטין, מוסיפים את פצפוצי האורז והשקדים מרבבים היטב מחלקים למנג'טים ומכניסים לקירור.

 

12189626_10153627996831280_3037603764801979645_n

 

בתאבון 🙂

** המוצרים התקבלו להתנסות **