ובכן…. זו אני
אלונה, בת 42, מעצבת גרפית בעלת סטודיו לגרפיקה, שמנה לשעבר שעברה מהפך לפני 9 חודשים. לפני 9 חודשים עשיתי ניתוח קיצור קיבה ששינה את חיי וסייע לי להשיל מעליי עד עכשיו 57 ק"ג. כיום, עומדות בפניי הזדמנויות שלפני שנה רק יכולתי לחלום עליהם:
1. להיכנס לקסטרו ולמדוד כמעט כל מה שבא לי (וואו).
2. שחברות של הבת שלי יגידו לי: "איך אני רוצה רגליים כמו שלך" (הזוי).
3. לאכול במבה בלי נקיפות מצפון.
4. לעשות בדיקות דם ולהרגיש כמו ילדה קטנה.
5.להצטלם ולאמר וואו מי זו בתמונה (עדיין לא מאמינה)
6. לישון גם בקיץ עם פוך בלי מזגן
7. לשבת רגל על רגל ולהרגיש הכי סקסית שבעולם (זה היה החלום שלי).
8. ללבוש את הבגדים של יוסי ולהרגיש קטנה בתוכם (אני עדיין לא מאמינה).
9. ללכת לבית הספר של הילדים ולא לחשוב עוד שאולי הם מתביישים בי..
10. לאכול תפוח ואחרי חצי להרגיש שאני מפוצצת ולא יכולה לאכול יותר.
11. להוריד את הצלחות מהשולחן ולא "לנקות" אותן לפני שהן הולכות למדיח.
12. שיוסי מתבלבל בזמן קיפול הכביסה בין התחתונים שלי לבין התחתונים של מיכל.
אכן החיים נראים אחרת, ממש מושלמים אלמלא הניתוח היה מסתבך. אבל כולם אומרים לי תסתכלי על חצי הכוס המלאה אז לא אכנס לחצי הכוס הריקה. כתוצאה מהתהליך שאני עוברת- מתאבלת על האוכל שאינני יכולה לאכול (שהיה רב חיי מרכז עולמי וההנאה הכי גדולה שלי) אני כל היום מתעסקת באוכל, נהנית מלצפות בתוכניות אוכל, נהנית להכין אוכל, לדבר על אוכל ולפנטז על אוכל.
בעודי כותבת, על הגז דגים חריפים (אפילו שהיום יום ראשון ולא שישי) וריח הכוסברה המתובל עוטף את הבית.
להלן מתכון דגים חריפים של השכנה שרית (הכי טוב שידעתי עד היום) אותם אני מכינה ממושטים שלדעתי הדג הכי עסיסי וטוב לבישול.
לעבודה:
צרור כוסברה (של סופר) חתוך לא קטן מדי
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
2 פלפלים חריפים שלמים (כדי שהדג לא יהיה חריף מדי)
8 שיני שום
חצי כוס שמן.
את כל המצרכים הנ"ל לשים בסיר שטוח בשכבות. ראשונה הכוסברה לאחר מכן הפלפלים, השום והפלפלים החריפים. לשים מעל הכל את השמן לכסות את הסיר ולאדות על אש נמוכה 10 דקות.
לוקחים 2 מושטים חתוכים לחתיכות (כל אחד לפי אהבתו) ושוטפים אותם היטב (יש כאלה שמפזרים מעל מלח/לימון/חומץ ומשרים לשעה אני לא!)
לאחר 10 דקות (כשהכל התרכך) לפזר מעל הכל 1 כף אבקת מרק, 2 כפות פפריקה מרוקאית, חצי כף כורכום, חצי כף פלפל שחור ומלח. לכסות בחצי כוס מים, לסדר את הדגים ובעזרת כף לשים את הרוטב גם מעל הדגים.
לבשל 40 דקות. בינתיים לחתוך עוד חצי צרור כוסברה ולפזר בתום הבישול על הדגים. הריח בבית משכר…..