פסטרמה "הום מייד"

מהיום, לא תצטרכו לקנות יותר פסטרמה במעדניה בסופר – תכינו לבד. תוכלו לבחור מה לשים מעל הפסטרמה, אם אתם אוהבים חרדל, פלפל שחור, דבש או כל ציפוי אחר שרק תבחרו. זה מה שיפה בהכנת פסטרמה לבד בבית – "פסטרמה הום מייד"

פסטרמה

למצרכים:

800 גרם חצי פרפר הודו (רצוי נקבה – הבשר רך יותר)

למשרה:

4 כוסות מים

3/4 כוס סוכר חום

1/3 כוס מלח

3 שיני שום

1 כף פלפל אנגלי

לערבב את חומרי המשרה היטב ולהשרות את ההודו ללילה במקרר מכוסה.

יום אחרי:

להוציא מהמקרר, לשטוף את ההודו ולייבש, אפשר לקשור בעזרת חוט המתאים לתנור, את הנתח לצורת נקניק מאורך.

להכנת משחת הציפוי:

3 כפות דבש

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה מעושנת

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

1 כף שמן זית

לערבב את הכל למשחה.

להניח את הפסטרמה על רשת התנור מעל תבנית, למרוח את המשחת תבלינים ולשפוך 2 כוסות מים לתבנית.

לאפות 10 דקות בחום של 200 מעלות ועוד 40 דקות בחום של 160 מעלות.

להמתין חצי שעה ורק אז לפרוס את הפסטרמה ולהגיש.

סרטון להכנת המתכון: