פסטרמה בייתית – לא תאמינו כמה קל להכין בבית

אחרי שתאכלו את הפסטרמה שהכנתם במו ידיכם לא תרצו לקנות יותר פסטרמה תעשייתית מעובדת.. זה פשוט להכין, טעים ומזין!

20170302_202331

ניגש לעבודה: ההכנה דורשת השריה של חזה ההודו במקרר ל 24 שעות במרינדה, לאחר מכן ציפוי שעושים תוך שתי דקות ויאללה לתנור, זהו! פשוט, לא?

20170301_220541

המצרכים:
1 קילו חזה הודו טרי נקי משאריות שומן.
למרינדה:
1 כוס מים חמים
כף סוכר חום
כף מלח
כף פפריקה
מעט פלפל שחור לפי הטעם.
כף סויה
ניתן להוסיף עלי דפנה, פלפל אנגלי, שום כתוש..רק לתת טעם לא חובה.

20170301_220935

להניח את החזה בתוך המשרה, ולשלוח אותו למנוחה במקרר של 24 שעות. למחרת יש להכין את החומרים לציפוי האהוב עליכם. כיד הדמיון הטובה, אפשר עם חרדל, צ'ילי חריף, צ'ילי מתוק, פלפל גרוס ועוד. אני הכנתי את הציפוי המתקתק יותר של פסטרמה בדבש.
לציפוי:
2 כפות דבש או לערבב דבש עם סילאן.
2 כפות שמן זית
פלפל גרוס.

20170302_185019

20170302_185751
מוציאים את החזה מהמישרה, מצפים אותו מכל הכיוונים ואפשר גם לקשור עם חוט שמתאים לבישול כדי שהפסטרמה תתפוס צורה של נקניק (חשוב שהחוט לא יכיל שמנים/חומרים פלסטיים).
20170302_195621
לחמם את התנור לחום גבוה(210 מעלות), להניח את הפסטרמה על רשת עם תבנית מתחת כדי שיטפטף. אחרי 10 דקות להוריד את החום לבינוני נמוך – 170 מעלות ל 45 דקות.
להוציא ולקרר לפני הפריסה….הכנתם פסטרמה בבית, מזל טוב!
20170302_202331

20170303_130530