פסטייה חגיגית למרוקאית הפרטית שלי

כזכור לכם אשתי ביקרה במרוקו וחזרה אתמול. האמת, ממש התגעגעתי אליה!
הסיפורים המרתקים על בית אבא, הצבעים העזים והריחות ממרוקו הגיעו איתה עד הבית בתל אביב

כזכור לכם אשתי ביקרה במרוקו וחזרה אתמול. ת'אמת, ממש התגעגעתי אליה!

הסיפורים המרתקים על בית אבא, הצבעים העזים והריחות ממרוקו הגיעו איתה עד הבית בתל אביב. קיבלנו מתנות יפות כמו כיפתן לבן וחגיגי לחגים, טאג'ינים צבעוניים ויפיפיים לסלטים, זעפרן ועוד תבלינים.

אז לכבוד השבת החלטתי להכין לה את הפסטייה המרוקאית בגירסא שלי, שתזכיר לה עוד קצת את מרוקו, שבה כ"כ נהנתה. היא כבר מתחילה לארגן את הטיול המשפחתי המורחב עם ההורים והאחים שלה וכל בני ובנות הזוג. בטוחה שיהיה מעניין.

בקורס בישול שאני מסיימת בימים אלה, לימדה אותנו פאני המנטורית הנפלאה, את המתכון של הפסטייה שאימא שלה הכינה בבית. פסטייה נהדרת ומתקתקה שראו שהיא התרגשה שלימדה אותנו את המתכון של המשפחה. הפעם אני החלטתי לשנות אותה טיפה כדי שתקבל את האופי שלי ואולי זו גם תחילתו של מתכון משפחתי שיעבור מדור לדור. הלוואי!

 

פסטייה מרוקאית על שערות קדאיף

 

המצרכים:

400 גרם שערות קדאיף + 8 כפות שמן קנולה

2 בצלים גדולים

1/2 כוס שקדים פרוסים או גפרורים

1/2 כוס פיסטוקים

1/2 משמשים מיובשים

750 גרם פרגיות

1/2 כוס כוסברה קצוצה

2 קוביות ג'ינג'ר דורות

1 כפית כורכום

חצי כפית בהרט

1 כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

קינמון

סוכר

אבקת סוכר

שמן קנולה

1 כוס מים

5-6 שערות זעפרן (מומלץ, אבל לא חובה)

WhatsApp Image 2017-03-30 at 17.18.43

מתחילים…

 

  • את שערות הקדאיף מעבירים לקערה גדולה ושופכים עליהם את השמן ומערבבים. מפרידים את השערות עד שהכל נפרד היטב

  • לחמם תנור ל- 180 מעלות ולשים נייר אפייה בתבנית

  • ברינג של 8-10 ס"מ לוקחים חופן של שערות ומהדקים את השערות ושולפים את הרינג, כך עושים גם לכל השאר

  • זורים על כל עיגול מעט קינמון ומכניסים לתנור ל- 10-12 דקות, זהירות שלא יישרף! ומוציאים לצינון

  • מחממים 4 כפות שמן בסיר ומוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים אותם כמה דקות

  • לאחר השחמה קלה, מוסיפים את קוביות הג'ינג'ר ומערבבים לאחר מכן מוסיפים את הכוסברה וממשיכים לערבב

  • WhatsApp Image 2017-03-30 at 17.21.07
  • מוסיפים את התבלינים – כורכום, בהרט, מלח ופלפל וגם מעט סוכר (לפי טעמכם)  וממשיכים לטגן 2-3 דקות

  • מוסיפים את הפרגיות עד השחמה קלה

  • שמים מים חמים בכוס ואת הזעפרן (במידה ואין לשפוך את המים ישירות לסיר) לערבב ולהוסיף לסיר

  • להביא לרתיחה ולבשל כחצי שעה עד שהפרגיות רכות

  • לאחר הצינון של הפרגיות יש לפורר אותן לשערות או לקצוץ קטן בסכין (להשאיר רק מעט רוטב, כדי שלא יהיה רטוב מדי)

  • את הפיסטוקים והשקדים יש לקלות במחבת יבשה וללא שמן כמה דקות. זהירות לא לשרוף אותם ולהוריד מהאש לצינון לאחר הצינון לחתוך אותם עם סכין לחתיכות בינוניות

  • לקצוץ את המשמשים לקוביות קטנות קטנות

  • את הפיסטוקים והמשמשים יש להוסיף לפרגיות ולערבב ולטעום

ועכשיו להרכבת המנה:

 

  • לוקחים עיגול של קדאיף, שמים עליו כשתי כפות גדושות של תערובת הפרגיות, הפיצוחים והמשמשים וסוגרים בעוד עיגול קדאיף

  • מעל העיגול זורים מעט קינמון ואבקת סוכר ומגישים

  • אם מצלחתים אפשר לקשט בפיסטוקים ואבקת סוכר כמו בתמונה

WhatsApp Image 2017-03-30 at 17.14.25

בתיאבון!

 

שלכם,

בישולמד – בישול ביתי מהלב

WhatsApp Image 2017-03-30 at 17.17.16