הבשורה החמה של חורף 2015, פסטיבל היצירות הקולינאריות "שף תאכל" חוזר בפעם ה- 19 ויככב במסעדות המובילות ברחבי הארץ, בין ה-11 ועד ה-20 בינואר.
הפסטיבל, המציע ארוחת גורמה משובחת בת 3 מנות, ראשונה, עיקרית וקינוח, במחיר השווה לכל נפש בסך 89 ₪, חוזר על מנת להעשיר את חיינו במטעמיו והוא עושה זאת בחסות חברת קרלסברג המשיקה בישראל משקה חדש, "סיידר", שיכר תפוחים (סיידר) שהוא משקה אלכוהולי עדין, ללא חומרים משמרים ובתכולה של 4.5% אלכוהול, המוסיף טעם וצבע לכל ארוחה.
במשך ימי הפסטיבל, כ-10 ימים, יציגו השפים והמסעדות מכל רחבי הארץ מנה (או שתיים) שהעוקץ לגביהם הינו שמקורם בבית אמא או בהשפעתה הברוכה.
הוזמנתי לאירוע השקה לפסטיבל, אירוע טעימה שנערך במסעדת "שיין אנד שארפ" בתל-אביב, בערב סגריר וגשום אשר רק העצים את התחושה החמימה והנעימה שמשרה המיסעדה האלגנטית הממוקמת באזור העסקים של מערב תל-אביב.
במהלך הערב הוגשו לנו ממיטב המאכלים של חמישה מן השפים המובילים בארץ, כל אחד ויצירתו המיוחדת :
שף מור בק, מסעדת הוד השרון, הכין מטעמים של כריכוני בשרים מעושנים, טעימים להפליא כמנת "אנטרה".
מנות ראשונות הוגשו מאת השף אלעד לוי ("שיין אנד שארפ") הקובה של סבתא.
השף זיו רשף שימחוני (מסעדת הספסל) סופלקי סייטן עם יוגורט עיזים.
שף מוריס צור (מסעדת כיופים סנטר) פטה כבד עם מולארד אווז ועירית.
למנות עיקריות, השף אלעד לוי אנטריקוט עם פירה או אורז.
שף זיו רשף שימחוני בקר בבישול איטי עם רוטב יין אדום ופירה כפרי.
ולקינוח : שף אבי מרון (ממסעדת הבלינצס ההונגרי) בלינצס הפתעה מתוקה.
ולהזכיר, הוגשו משקאות קלים, אך מעל כולם ולטעם מושלם הוגש משקה סיידר התפוחים "סומרסבי".
אין ספק כי היה זה ערב קולינארי טעים וחמים משופע במטעמים באיכות עליונה בעוד טיפות גשם חורפי מכות בחלונות הרחבים של המסעדה ומשרות אווירה ארופאית דווקא.
כאמור, הפסטיבל משתף מסעדות בכל רחבי הארץ בפריסה ארצית רחבה על מנת להביא את הבשורה הטעימה לכל מקום ופינה, ואלו הן :
בגוש דן – תל אביב: אושי אושי, אתנחתא, באבא יאגה,בר גיורא, הבליצ'ס ההונגרי, הסינית האדומה, קלימרה, ריבר, רג'ינה, שיין אנד שארפ, SAKAI, BIN 281. בגבעתיים: נאו סושי, קפה בן עמי. ברמת גן: הספסל.ריבר במגדלי בסר, ריבר בבורסה, BLACK, בפתח תקווה: ריבר. קריית שדה התעופה: עד העצם.
בשרון: בהרצליה: אתניקה, וויטהול, מנציני, עד העצם, קולומבוס, , בהוד השרון: דלי אסייתי, ימטויה, צ'ופצ'ופ. ברעננה: אדיסון ספוט, ריבר, שולה. בצומת ירקונים: כיופים בסנטר, בקדימה: TAYA. בנתניה: ג'קו.
בדרום: רשל"צ: אספרסו בר, הצדף, ריבר. בחולון: אצה. ריבר. בגדרה: צ'וראסקו, באשקלון: ויסטה. באשדוד: אלדין בשדרה, אצה. קפה G. ברחובות: ריבר. באשקלון: גספצ'ו. בצומת קסטינה: אצה. בערד: דיוויד ג'ונס. באר שבע: אצה.
בירושלים והסביבה: גבריאלה, לה בוקה. במודיעין: לבנטינו. בבית שמש: אצה.
בצפון: 300 גר במושב בצת, קונפי בחיפה. אצה בבית שאן, אצה בנהריה, אצה ברמת ישי ואילו'ש ברמת צבי.
פסטיבל "שף תאכל" חורף 2015. 11 עד 20 לינואר 2015 בכל רחבי הארץ. פרטים מלאים ותפריטי מסעדות באתר http://chef-tochal.walla.co.il/ ובטלפון : 077-5600978 (09:00-17:00)
אם גם אתם חובבי אוכל טוב, מאכלים ייחודיים ומגוונים, טעימים וערבים לחיך (ובמחיר סביר ונגיש) זהו הארוע בשבילכם ותוכלו לאתר את המיסעדה הקרובה אליכם ולהינות מערב שכולו טעם.
פרטים למסעדות באתר לחצו כאן.
נכתב וצולם על ידי LEVANA REISER