פסטיבל שף תאכל כשר

מעל 30 מסעדות כשרות ישתתפו בפסטיבל שיתקיים בקרוב.
כל הפרטים כאן


פסטיבל שף תאכל כשר יתקיים השנה בין התאריכים: 21.10-1.11 (ה׳- ט״ז בחשון)

11 יום של אוכל טעים במחיר סביר ונוח.

השנה נרתמו לפרויקט מעל 30 מסעדות כשרות מכל רחבי הארץ כאשר בשונה משנים קודמות, הקונספט הפעם הוא ארוחה זוגית ב-139 שקלים. הארוחה כוללת: מנה ראשונה אחת, 2 מנות עיקריות וקינוח זוגי.

לכבוד הפסטיבל הוזמנתי למסעדת פריים גריל – PRIME GRILL (מסעדת בשרים כשרה הממוקמת

בבניין ״האופרה״ ברחוב הרברט סמואל), לטעום מגוון מהתפריטים שיוצעו במסגרת הפסטיבל.

לארוחת הטעימות הגיעו גם 4 שפים שייצגו 4 מסעדות מובילות שמשתתפות בפסטיבל. השפים  הציגו בפנינו את המנות שלהם.

מה טעמתי?

לחם חם מהביל עם זיתים ומטבלים פתחו את הערב.

2 מנות ראשונות שהוכנו ע"י שף יוהן בנבניסטי ממסעדת PRIME GRILL:

אספרגוס טמפורה (אספרגוס חלוט בציפוי בצק בירה). מנה טעימה, עשירה ועשויה בצורה מדוייקת, ושילוב טעמים עדין, כך שהיא קלעה בדיוק לטעמי. רק הערה אחת: הייתי מוותרת על זילוף רוטב המיונז ומגישה אותו בצד, וזה מה שאבקש כשאחזור לשם!

סינטה כבושה עם מוח עצם אפוי, בלסמי מצומצם ושום קונפי שהוגשה עם סלסת עגבניות. מנה המשלבת קר וחם היתה טעימה בטירוף ונזללה בהנאה עם הלחם. מזל שהביאו עוד מנות והפסקתי עם זו שהרי דרך ארוכה עוד לפני…

שף סער רפאל, השף של מסעדת כדיתא (ע"י צומת קסטינה) הציג בפנינו את הגרסה שלו לפסטיה המרוקאית– סיגר ממולא בעוף שבושל שעתיים עד שנפל מהעצם ועורבב עם שקדים, קינמון וסוכר (בלי פירות יבשים) בזיגוג של סילאן וטחינה גולמית. בעייני הסיגר היה עשוי מצוין! רך בפנים וקריספי בחוץ. חשוב לי לציין שהמנה מתוקה מאד – אבל אני אוהבת.

2 מנות מקסיקניות / דרום אמריקאיות שהכין שף גיא קמחי ממסעדת לה- בוקה הירושלימית:

מנת טורטייה עם אבוקדו, ביצים וחציל בלאדי  היתה נחמדה.

אנצ׳לדה –  טורטייה עם עוף, ירקות מוקפצים וחלב קוקוס בציפוי פריך של פירורי לחם וקוקוס. המנה, שהוגשה עם רוטב מקסיקני היתה טעימה יותר, אך אני חייבת להודות שלמנות הללו התחברתי פחות, כי אני לא מחסידי האוכל המקסיקני. שותפיי לשולחן אמרו שהיה טעים.

לעיקרית הוגשה מנת האסאדו של פריים ריב: בשר בצלייה איטית, 5 שעות בתנור של פריים גריל. המנה היתה יפה, גדולה ושמנה מאד, כך שלא מתאימה לכל אחד. מזל שטעמתי ממנה כזית בלבד.

קינוח של השף איתמר כהן ממסעדת צ'וראסקו שבגדרה: קינוח בכוסות אישיות של שכבות קציפה לימונית עם שטרויזל, פירות יער ורכז רימונים. המנה יפיפייה והשילוב של הפירות, הקציפה ופירורי השטרוייזל מעולה, אך בשל מגבלת הכשרות הינה פרווה ואיננה מכילה שמנת כמתבקש ממנה כזו.

יחד עם כוס תה סגרנו את הערב.

לסיכום:

המסעדות המשתתפות בפסטיבל הינן מהמובילות שבמסעדות הכשרות בארץ.

המנות טעימות, יפות ומעוצבות ומוצעות במחיר נוח.

לדעתי זוהי עסקה שווה.

בין המסעדות שישתתפו בפסטיבל:

תל אביב – יפו

דרבי בר דגים (כשר) 03-5614545, יגאל אלון 96

הבלינצ'ס ההונגרי (כשר) 03-6050674 ,ירמיהו 35

BARIBA (כשר) 03-6044044, בית "דרך חיים" נמל תל אביב

שמוליק כהן- (כשר למהדרין) 03-6810222, הרצל 146

קפה יפו (כשר)  03-5181988, עולי ציון 11, שוק הפשפשים, יפו

PRIME GRILL (כשר) 03-5100266, רח' הרברט סמואל 60

טרנטינו (כשר) 03-6093877, מרכז עזריאלי

UNO (כשר) 03-6932005, וייצמן 2

ירושלים

Gabriela Cuchina – 02-6246261 (כשר) בן שטח 5

המושבה54 (כשר) 02-5635454 עמק רפאים 54

המושבה54 (כשר) 02-6515454 שלומציון המלכה 5

לארא 02-5370701, (כשר) שמעון בן שטח 3

לה בוקה 02-5635577 (כשר) עמק רפאים 46

מונטיפיורי 02-6232928 (כשר) ימין משה

רמת גן

ארטמיט (כשר למהדרין) 03-7526222, רח' זבוטינסקי 1, ר"ג

הרצלייה

קולומבוס (כשר) 09-9589880, אבא אבן 4

פתח תקווה

אלפרדו- 03-9230643 (כשר)  דרך אם המושבות 94

טריאקי 03-9236550 (כשר) דרך אם המושבות 94

רסקה 03-5346123- (כשר) הסיבים 18

FE-BU (כשר) 03-9222692, הקניון הגדול, פתח תקוה

רעננה

EDISON SPOT (כשר) 09-7720529, אחוזה 83

אלפרדו (כשר) הנשר 1

קיוטו אקספרס (כשר) 09-7452323, זרחין 13

הוד השרון

מסעדת טאסוס (כשר) 09-9558000, ז'בוטינסקי2, הוד השרון

רחובות

אורו  (כשר) 08-9316617, אופנהיימר 2,מתחם מטרו

נתניה/קדימה

FORNELLO 09-8911636-(כשר) -אזור תעשיה קדימה

קיוטו אקספרס פולג (כשר) 09-8334477, בני ברמן 2, פולג

חיפה

שוקה- (כשר) 04-8402025- העמקים1,קירית ביאליק

גדרה

צ'וראסקו (כשר) 08-8686463, הבילויים 17

אשקלון

לונה (כשר) 08-6722220, כיכר החאן 1

קרית שדה התעופה

אייר קפה (כשר) -979181203, הערבה 2

מושב תימורים

כדיתא-08-8582037 (כשר) סמוך לצומת קסטינה

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.