בטח כבר שמעתם שמדברים על אשדוד כחדשות קולינאריות מתהוות.
עם ריבוי מסעדות מעניינות, מגוון עמים (וטעמים) וחופים מרהיבים.
בואו לפסטיבל
העיר חוגגת השנה לראשונה את פסטיבל עמים וטעמים.
מדובר בחגיגה קולינארית בה יקחו חלק למעלה מ 40 מסעדות ומקומות המייצגים את מדינות המוצא של מיטב מסעדות העיר, לצד מתכונים מהשגרירות של אותה מדינה, למשל: אינג'ירה אתיופית, פירושקי מרוסיה, פאייה ספרדית ועוד.
בפסטיבל תנוגן מוזיקה חיה מרחבי העולם לאורך כל הערב ותוצג תערוכת צילום Ashdod by night שנאצרה על ידי הצלם זין קורן.
כניסה חופשית, מחיר למנה: 10 ₪. הפסטיבל ייערך בפארק לכיש בימים רביעי-חמישי, 13-14/09/2017, בשעות 19:00-23:00. פרטים נוספים בפייסבוק "תיירות אשדוד – Visit Ashdod".
לעיר בהחלט יש מה להציע, ולא רק בתחום הקולינארי, ככה שאם אתם מגיעים לכאן לפסטיבל, יהיה לכם הרבה מה לעשות.
בואו לטייל
העיר מרתקת ויש פה הרבה מה לראות. צפו בחלק מהסיור המודרך עם המדריכה המקסימה שהתלוותה אלינו למשך כל היום, מלי בונאבידה.
[youtube U-kngXqtThs Mali the tour guide in Asshdod fortress]
תרבות פלשתית
ביקרנו גם במוזאון לתרבות הפלשתים. מדובר במקום מקסים שמספר בצורה חוויתית ומקורית על התרבות הפלשתית וכולל תצוגת קבע מרשימה ותצוגות מתחלפות. הידעת? זהו המוזאון היחיד בארץ ובעולם העוסק בתרבותם של הפלשתים!
המוזאון משתתף בפסטיבל עמים וטעמים ומציע טעימה ממשתה הפלשתי – פלשתTEA, תה לצד מתוקים: קרפלשתי, קרפ חם בתוספות לבחירה: סילאן, דבש, אגוזים ושקדים וכדורי תמרים מתובלים בהל ומצופים בשקדים.
מנות אלו מבוססות על מחקר של ד"ר טובה דיקשטיין, חוקרת קולינאריה קדומה, עליה כבר סיפרתי לכם בפוסט הזה.
למידע נוסף על המוזאון, שעות פתיחה, עלויות ועוד – לחצו כאן.
הכי כיף בסגווי
אם עוד לא עשיתם אף פעם סיור כזה, אתם חייבים! זה כל כך כיף. אני מודה שלקח לי קצת זמן להתרגל אבל בסוף היה אדיר. אנחנו טיילנו לאורך נחל לכיש המקסים עד החיבור לים. טיול בסגווי זו דרך מעולה לטייל ללא מאמץ ובדרך ידידותית לסביבה ולחברינו האנשים האחרים.
סאגס סיורי סגווי בע"מ מפעילה סיורי סגווי מודרכים לא רק באשדוד אלא גם ברחבי הארץ (יפו, קיסריה, זכרון יעקב, חיפה). לחצו כאן לפרטים.
[youtube 58nUVNW0ys8 Me on the Segway]
מה אוכלים
מלון לאונרדו פלאזה אשדוד נהנה מנוף מרהיב אל הים וכולל מתקנים באיכות גבוהה ופתרונות לסוגי חופשה שונים.
צילום: יח"צ
פתחנו את היום בארוחת בוקר במלון. הארוחה מושקעת מאוד, צבעונית ומגוונת וכוללת מגוון רב של ירקות, פירות, מאפים ועוד ועוד.
צהריים אכלנו במסעדת נמסטה. לי אישית יש חולשה לאוכל הודי מאז שביקרתי בהודו, והמסעדה הזו בהחלט עמדה בציפיות. המסעדה ממוקמת בארמונות לה- ממוניה, ומכילה 100 מקומות ישיבה. לחצו כאן לפרטים על נמסטה.
אז…בואו לפסטיבל, והישארו קצת גם אחרי, הקינוח.
הקינוחים ממסעדת וינו דל מאר שתשתתף גם היא בפסטיבל