פסטיבל הבננה טעם כנרת ה-2"
22-31.12.16
הפסטיבל טעם הכנרת 2 בעיקרו הינו פסטיבל חקלאות וקולינריה המשולבים זה בזה ובו סיורים והתרשמות, פעילויות ואירועים והכל בחופשת החנוכה בין התאריכים 22 עד 31 דצמבר.
בעונה זו של השנה אין כמו הצפון הירוק והמלבב עם כחול הכנרת אשר חוברים יחד ונותנים את הרקע המושלם לפסטיבל.
לקראת חג הסוכות ובכל שנה אנו עיתונאים ובלוגרים יצאנו לסיור מקדים וכל פעם באזורים שונים והפעם היה ראשון האתרים הינו פארק נהרים שבו ממוקם "אי השלום", סכר נהרים ותחנת החשמל המיתולוגית של רוטנברג, כאשר ניתנת האפשרות לתור את האתר בשביל הסכרים החדש או גם בסיור מודרך שאפילו עובר את הגבול לשטח הממלכה הירדנית וניתן אף לשלב נסיעה בכרכרה וכן, אין צורך בויזה לסיור גבולות זה אלא מסתפקים ברישום משרדי בלבד.

הסיור מאלף ומשכיל וינתנו הסברים רבי עניין על מיבנה השטח, האגם, הסכר ויצור החשמל וכמובן ההיסטוריה של המקום ומומלץ להזמין מקום מראש.
גב. אורנה שמעוני, היא שהקימה את יד הזכרון לשבע הבנות שנרצחו בזמנו ואף הוסיפה על מיזם "בית איל" שהוא מרכז ספורט ובו אתר הנצחה ל- 1358 החיילים שנפלו בלבנון וחללי פעולות האיבה.
ב- 24.12 צפוי להתרחש במקום הפנינג זומבה, פארק הרפתקאות בטבע ומגלשת עפר לשמחת הילדים והצעירים ברוחם וכן יערך יריד ענק של מכירת בננות, שקדים, שמן זית ויין מיקבי ברניקי והכל במחירים נוחים.

אתר ביקורים, פעילות ובילוי נוסף הינו קיבוץ דגניה א' שבו שופץ הסילו (ממגורה) הישן ועתה הוא חנות עשירה ומסבירת פנים למכירת התוצרת המקומית המשובחת והאיכותית כולל שמן זית מבית הבד של הקיבוץ.

במקום תוכלו, ללא תשלום, לצפות בסרט מרתק ומקסים הפונה לכל המשפחה ומביא בפני הצופים את ההיסטוריה של קיבוץ ותיק זה אך בשונה מסרטים דוקומנטריים הוא עשוי כסרט אגדה קסום ויפה שיכבוש את לבכם וירתק אתכם עד תומו.

תוכלו, במסגרת הביקור במקום, לצאת לסיור ברחבי הקיבוץ "מאז ועד היום" ותדוודעו לבתיו הישנים ובכללם הבית העתיק של דגניה, טמפלרי, ששימש למגורי החלוצים וחדרו של גורדון היה בו משמאל ולמעלה.

תיכנסו לחצר החקלאית , אותה מקיפה גדר, הבנינים בנויים מאבן הבזלת עם גגות רעפים ציוריים. החצר עברה שיפוץ ושימור וכיום הבניינים מאכלסים מוזיאון, ספריה, חדרי ישיבות ומשרדים.
בימי הפסטיבל יתקיים על המדשאה שוק איכרים ססגוני ומרהיב ואפילו תקויים תחרות של מועדון הכדורגל "כדורגל פלוס", נושאת פרסים, לבועטים בסגנון בעיטת הבננה …

ועוד אטרקצייה מזומנת לכם במקום הלא היא חוות המחקר "צמח נסיונות".
זוהי חוות מחקר בעיקר לחקר גידול הבננות שתהיה פתוחה לסיורים ללא תשלום.
את פנינו קבל במקום ג'ורג', איש קבוץ גינוסר, אשר הפליג בתיאור החוה על שלל מחקריה ופיתוחיה מדבריו למדנו כי הבננות בארץ הן מסוג "גרנד ניין" וכולן נמכרות בארץ, אין ייצוא בננות. הן גדלות באקלים טרופי (18-32 מעלות צלסיוס, אורך יום קבוע והרבה גשם). האקלים פה בעמק בגובה מינוס 112 מטר מתחת לפני הים הוא סובטרופי, הבעיה שהטמפרטורות כאן קיצוניות יותר ואין פה הרבה גשם (420 מ"מ, בעיקר בתקופה שבין דצמבר לינואר). לכן, חלק ניכר מהמחקרים כאן מטרתם לחקור את השקיית הבננות.

במקום ממוקמת אף תחנה מטאורולוגית המספקת את נתוני מזג האוויר לאיזור כולו, מידע רב חשיבות באיזור חקלאי זה. במקום נלמדים נושאים שונים הקשורים בתנאי מזג האויר וההשפעות העונתיות על הגידול וההתפתחות של הזנים השונים ותנאי האקלים בעבורם מרתק ומחכים.
אגב, לא רק בננות הן נושאט המחקר בחווה אלא אף תמרים, מנגו ועוד. בתום הסיור הלימודי המאלף תתענגו על בננה טעימה ותה צמחים מרווה ומשיב נפש. הסיורים יתקיימו בתקופת פסטיבל הבננה טעם כנרת באמצ"ש: 10:00 סופ"ש: 10:00 ו 12:00
בהרשמה מראש אצל ריקי בצמח נסיונות, טל: 04-6773200 שלוחה 0.

אביא בפניכם את חווית הביקור והטעימה שלה זכינו במסעדת הבשרים המעולה "מרינדו".
ב- 22/12 תערך בה סעודת קונספט מיוחדת לכבוד פסטיבל הבננות בניצוח שפים מן השורה הראשונה ותפריט מיוחד לכבוד הפסטיבל בניחוח בננות!
יוגשו ממנותיהם של השף גיא בן שימחון, והשף זוזו חנה יוסוף ממסעדת "מגדלנה" הידועה ולפניכם אך הצצה לאשר יוגש :

פוקאצה עם שמן זית, רוזמרין ומלח ים, מוגשת עם מטבלים של פסטו כוסברה ופלפל חריף, קרם חצילים שחור.
מרק – קפוצ'ינו ארטישוק ירושלמי,ערמונים וקציפת כמהין. קטיפתי ומלטף, מלא טעמים כשהערמונים והכמהין מורגשים היטב.
סביצ'ה דג מוסאר ים אסיאתי ובננות – מוגש יפהפה והשילוב של הבננות עם הדג והתיבול מעניין וטעים ביותר.
עראייס קבב עגבנייה צלוייה ,קרם שום על סלט עשבים וטחינה ירוקה – חלומי!
כתף טלה מפורקת על תבשיל מפתול בלדי, גרגרי חומוס ובצלי שאלוט – מנה חמימה ועדינה שכל כך נעים לאכול אותה בחורף והבשר פשוט נמס בפה.
רוסטביף שייטל עגל של שף גיא בן שמחון.

הקינוחים : טריו של מיני כנאפה , קטאייף וחלאוות אלגיבן ,גלידת פיסטוק ורוטב פירות יבשים – שילוב של טעמים מזרחיים עם בננה מקורמלת נהדרת.
יש להזמין מקומות מראש בטלפון 04-6658555.
בפסטיבל הבננה טעם כנרת יוצעו ברבות מהמסעדות באיזור מנות מיוחדת – צל תמר, במסעדות הדגים ובתי הקפה בעין גב ועוד. ניתן להתעדכן באתר הפסטיבל.

תחנה נוספת, פופולרית ורבת אטרקציות, הינה, ללא ספק, קבוץ "עין גב".
קבוץ פסטוראלי זה, על החוף המזרחי של הכינרת, טובל בדשאים ירוקים, עצים הנושקים לאגם הכינרת והנמל הציורי והשקט שבחופו.

לקבוץ הגענו ברכבת הקרויה "סיורכבת", חוויה לכל המשפחה ובוודאי לילדים שהיא עבורם מן רכבת הפתעות קסומה העוברת ברחבי הקבוץ, הרפת, בתי המקום, גני השעשועים וסמוך למטעי הבננות. וכמובן – לאורכו של החוף כחלום ממש.
