למצרכים:
300 גרם פסטה צדפים מבושלת לפי הוראות היצרן
כ- 200 גרם עלי תרד – עדיף עלי תרד צעירים, שטופים ומסוננים
1/2 כוס גבינת ריקוטה
5 כפות שמנת לבישול (10 אחוז שומן)
1/2 כף שום כתוש
50 גרם חמאה
להכנה:
1. לחמם מחבת. להוסיף את החמאה ולחמם עד המסה – יש לשים לב לא לשרוף את החמאה.
2. להוסיף את השום ולערבב.
3. להוסיף את עלי התרד ולערבב, לבשל אותם תוך כדי ערבוב כ- 3 דקות. לשים לב שנותרים נוזלים במחבת. אם אין נוזלים, להוסיף 3-4 כפות מהמים בהם בישלנו את הפסטה.
4. לערבב בקערה את הריקוטה עם השמנת.
5. להעביר את הפסטה המוכנה לתוך מחבת התרד ולערבב. לכבות את להבת הגז ולהוסיף פנימה את תערובת הריקוטה.
6. לערבב הכל יחד ו……. ב ת א ב ו ן !