פסטה פסטו

מנה מעולה עם פסטה ללא גלוטן ושמנת סויה ללא לקטוז. המתכון פרווה ומתאים גם לטבעונים.

אתם יודעים שאני אוהבת לתת בבלוג שלי מתכונים המתאימים לאוכלוסיות בעלות צרכים תזונתיים מגוונים. הפעם השתמשתי בפסטה ללא גלוטן ובשמנת סויה. בסוף הפוסט, אחרי המתכון, הוספתי כמה מילים על המרכיבים ויתרונותיהם אחרי שנטעמו על ידי וע"י בני משפחתי.

image

פסטה פסטו

המרכיבים ל- 4 מנות:

  • 1 חבילה פנה ללא גלוטן – מהסידרה החדשה של ברילה (שקיבלתי להתנסות)
  • 1 שמנת סויה – אני השתמשתי באלפרו 5%

לפסטו:

  • צרור גדול של בזיליקום
  • 1-2 שיני שום (לפי הטעם)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 50 גרם צנוברים קלויים על מחבת יבשה עד להזהבה קלה, או אגוזי מלך (לפי הטעם והתקציב)
  • קורט מלח ופלפל גרוס

להגשה:

  • 3 כפות צנוברים קלויים על מחבת יבשה עד להזהבה קלה
  • 2-3 אגוזי ברזיל לגירור מעל

אופן ההכנה:

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  • מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לכלי בעל שוליים גבוהים וטוחנים באמצעות בלנדר מוט עד לקבלת ממרח אחיד. טועמים ומשפרים טעמים.
  • מחממים בזהירות את השמנת במחבת רחבה, עד לסף רתיחה, ומוסיפים את ממרח הפסטו. מערבבים עד לאחידות ומוסיפים פנימה את הפסטה.
  • מערבבים ומגישים.
  • מומלץ לפזר מעל צנוברים קלויים, ולגרד על כל מנה חצי אגוז ברזיל.

~~~~~~~~~~~~~~~~~

לדעתי, פסטה ברילה מהווה פתרון אידיאלי לנמנעים מגלוטן, צליאקים או כל מי שלא צורך גלוטן מכל סיבה שהיא. היתרון בפסטה הזו הוא שהיא טעימה, אם משלבים איתה רוטב טוב, ממש אי אפשר להרגיש שמדובר בפסטה ללא גלוטן. מבחינת המרקם, הפסטה ניתנת לבישול עד דרגת אל-דנטה (מי שניסה פסטות אחרות ללא גלוטן בעבר יודע שזה קשה מאד להשיג). יתרון נוסף,לדעתי, הוא שהפסטה זמינה בכל סופר מרקט ויחסית לא יקרה בהשוואה לפסטות איכותיות אחרות ללא גלוטן.

למי שמתעניין בהרכב: הפסטה היא שילוב של שלושה קמחים: קמח תירס לבן, קמח תירס צהוב וקמח אורז. שילוב זה מעניק צבע צהבהב בהיר הדומה לצבע הפסטה המקורית, והטעם עדין, מאוזן ואינו מתקתק כטעם האופייני למוצרים על בסיס תירס צהוב בלבד.

לאלפרו יש סדרת 3 שמנות על בסיס צמחי: שמנת אורז, שמנת סויה ושמנת קוקוס, כולן ללא לקטוז או כולסטרול. השמנות של אלפרו מהוות אלטרנטיבה ייחודית לבישול רטבים, מתאימות מאד לפסטות, הסמכת מרקים, הכנת פשטידות או קישים ואפילו קינוחים ללא שימוש בחלב/שמנת. ה"שמנות" מתאימות במיוחד לטבעונים, לרגישים ללקטוז, לשומרי כשרות, ולשומרים על המשקל, היות ואחוזי השומן כאן נמוכים מהשמנות החלביות: בין 5%-9. מבחינת הטעם, שוב, אם משלבים נכון את השמנת ברוטב עשיר טעמים, כמו רוטב פסטו, או רוטב עגבניות מתובל, מתקבל רוטב טעים מאד! הפסטה שאני הכנתי מתאימה גם לחימום יום אחרי, ושומרת על הטעם והמרקם, כך שניתן לקחת את השאריות לעבודה למחרת וזה יתרון עצום.

אהבתם? אשמח לשמוע! לייק או תגובה יתקבלו בברכה.

והעיקר שיהיה חג שמח!

בתיאבון!

חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.