למצרכים:
1/2 חבילת פסטה מבושלת לפי הוראות יצרן ומסוננת (לשמור חצי כוס מים בהם בושלה הפסטה)
1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמן – 340 גרם (לפני סינון)
3 שיני שום
חצי צרור עלי בזיליקום
להכנה:
1. לשים במעבד מזון את השום, העגבניות, השמן (של העגבניות) והבזיליקום ולטחון למחית כמה שיותר אחידה וחלקה.
2. להעביר לסיר בישול. להוסיף 1/2 כוס מי פסטה ולערבב. להוסיף את הפסטה לערבב יחד עד שהרוטב יעטוף את כל הפסטה.
לפזר מעל פרמזן (לא חובה) ו……להתענג על כל ביס.
בתאבון