פסטה עושים באהבה ובהנאה, ומסתבר שגם ביחד

סלונה והפסטה מייקר. מי היה צריך את זה? נראה שאני. יצאתי למבצע במטבח, ופגשתי מישהו מוכר ומפתיע

cof

ואז הוא אמר לי  "אני רוצה לעשות”.
׳סליחה׳ אמרתי, ׳סליחה ,שמעתי טוב?׳
׳כן׳, הוא ענה לי, "קלי קלות וגם כייף".
חשבתי שאני מתעלפת.

שנים על גבי שנים, ויש לי כבר כמה כאלה שאני סוחבת אתו, שאני מתחננת שיכנס לביקור במטבח שלנו. בוא תכיר, כדאי לך, יופי של חגיגה הולכת שם. תמונות, גאדג'טים, מכונת קפה שטוחנת בעצמה את הגרעינים, נו בוא תעשה משהו.

נראה לכם שהצלחתי? לקלף תפוחי אדמה הוא לא יודע. טוב לא פותחת עליו עכשיו, אבל תאמינו לי זו הייתה הברקה.

אני יש לי יחסים עם המטבח, פעם טובים, פעם טובים מאוד, ופעם קורה שאפילו הנכדים שלי או בני הבית לא כל כך משתגעים ממה שהם רואים שיוצא לי מהתבשילים שאני ממציאה. בינינו, אפילו הלכתי פעם לסדרת לימוד והרצאות של שפים שבישלו ואני טעמתי, חזרתי הביתה מרוצה מאוד מאוד מאוד, ונשארה לי מזכרת בצורת חוברת בארון של המטבח.

שלא תטעו, אני מתה על המטבח, ומתה  לבשל אבל שלא יהיה קשה, נו כזה קצר ולעניין.

ואז היא הגיעה החבילה, בצורת מכונה להכנת פסטה. אצלי במטבח!! להתפעל! אם יש דבר שאני אוהבת אחרי הקפה הטחון שלי זה פסטה. מכל המינים מכל הצבעים! ורצוי גם שלא אשכח לקנות, ורצוי ורצוי. מה להגיד לכם? אז אני אגיד, אמריקה. מהרגע הראשון התאהבתי.

וכאן התחיל "המיני ריב", כי הוא שיחייה צד אותי פותחת, ובתור ג'נטלמן בא לעזור, העזרה חברות וחברים, הפכה  ל"זה אומר אני עושה, זאת אומרת זה שלי מהבית", ושישו ושמחו ושמחת חג, עוד לפני שהפסטה מוכנה.

שנייה אחת עבר על כל החלקים המצורפים כעזר כנגדו, שזה אומר כל אשר חפצה ליבו יש. יש צורה המאשרת לפסטה להיות ממש פסטה לינגואיני, ויש קנלוני, ויש  פטוצ׳יני, וכל מה שצריך לפסטה ביתית טרייה! ויש מתכונים קלי קלות. וואלה, איפה זה היה קודם?

ויתרתי לו, שיכין. ידע פתאום איפה הקמח בבית, ידע איך לערבב כולה ביצה ומים (בסימון הכלי שמגיע עם המכונה, והוראות מדויקות, חוכמה!)

                                                                          דוידי

טוב, מקץ 10 דקות, אחרי שלחץ על אוטומט ומידה – חגיגה במטבח.

חיוך רחב התפשט לו על פניו, כשהפסטה הטריה, טריה אני חוזרת! יצאה לה שרוכים שרוכים ארוכים ארוכים, ונחה לה ישירות בקערה.

כאן גם באה התלהבות, שלא לומר יצירתיות, הפסטה נתלתה לקישוט רגעי כמו בספרים, וכל מי שהיה בסביבה (אני והוא) מחאנו כפיים על חוש הקלי קלות שנוצר כאן.

הגבר שלי שיחייה, גם התנדב בינינו לנקות אחריו, ולרגע באמת רציתי לקבוע תור לרופאה המשפחתית, אבל שוב הבנתי שהפיל אותי לקרשים, כי יותר משטיפה של מים וקצת סבון הכול בשנייה של השניות מתנקה לתפארת מדינת ישראל.

                                                                               havadavid

ואני?  תיעדתי כל רגע, וישירות לעדות שזה הוא, העליתי לפייסבוק המאוד מאוד פעיל שלי. ובמהירות של שידור חי גם הגיעו התגובות של "יו, איזה יופי, גם אני רוצה, ולי כבר יש". והיו כאלה של תגובות מפילות לרצפה על מי שמכיר את האיש שלי ,למצוא אותו במטבח. ובתחילה עטוף במעילו (היה בוקר ממש קר) וגם מחו"ל הגיעה שיחה מפתיעה של אחת אהובה ששאלה "מה זאת המכונה הזאת? ולמה הוא עטוף במעיל? ואני מבינה שאתם חוגגים על פסטה״ כן, אמרתי, עם בקבוק יין הולך מצוין.

ות׳אמת די התנחמתי, כי בעצם המכונה קיבלה מקום של כבוד ליד מכונת הקפה, ולא זזה מהשיש. את שאר החלקים שמיועדים הרווחתי. אחת מכונה, אחת פסטה שאני כל כך אוהבת, ואחד בעל שאחרי שנים מצא את הדרך למטבח באהבה.

ולא נגמר הסיפור כי עם מתכון משגע, וגבינת פרמזן בשפע, חייכנו את חיוך המיליון דולר, עצמנו עיניים, חיבקתי את מכונת הפסטה וחלמתי שאני שטה בגונדולה לכיוון המכונה של הפסטה שמוציאה חוטים טריים של פסטה, וצועקת: לא להעמיס קלוריות יותר מדי.

טליאטלה ברוטב אפונה ופטריות (מתכון האהוב עלינו במיוחד נטרף בקלות):

פסטה – תהליך הכנה

1. מלאו את כוס המדידה בקמח (אם ממלאים ומשטחים זה יוצא בדיוק 250 גר')

2. שפכו ביצה טרופה לכלי הקיבול של הנוזל, והוסיפו מים עד שמגיעים לכמות של 90 מ״ל.

3. הפעילו את המכונה (על 1 אם עשיתם כמות רגילה כמו כאן)

4. תנו למכונה לעבוד כמה שניות, הוסיפו את הנוזלים בהדרגתיות והמתינו עד ליציאת הפסטה. בשלב הזה חותכים לפי האורך הרצוי, מגלגלים ומניחים בקבוצות עד לבישול.

 
פסטי

אחרי שהפסטה הגיחה לעולם  בפרק זמן של 10 דקות, נשאר רק לבשל אותה:

1. להרתיח מים בסיר, להמליח קלות.

2. עם הרתיחה, להוסיף את הפסטה הטרייה

3. לבשל עד מצב אל דנטה ,להסיר מהאש, לסנן,  ולזווג בין הפסטה לרוטב כשיהיה מוכן.

                                                    bst

רוטב

לכמות של 600 גרם פסטה ביצים טרייה

מצרכים:

1 בצל גדול

1 חבילת חמאה

1 קופסת פטריות (אני בחרתי מסוג שמפניון) טרייה

 חצי חבילת אפונה קפואה

קופסא וחצי שמנת מתוקה

מלח, פלפל גרוס

אגוזי מלך

גבינת פרמז'ן.

אופן ההכנה:

מתחילים בלהשרות את האפונה לכמה דקות במים רותחים.

לקצוץ קטן את הבצל.

לטגן את הבצל עם החמאה ולהביא למצב שקוף עד טיפונת השחמה.

להוסיף את הפטריות הקצוצות, ולטגן אותן מעט עם הבצל.

לתבל במלח ופלפל. ולהמשיך לטגן עוד מעט עד שהפטריות מפרישות נוזלים.

להוסיף את האפונה, להמשיך לטגן עוד כדקה ולהוסיף את השמנת המתוקה.

להרתיח ולבשל על אש קטנה עד שמסמיך מעט ולהוסיף את שברי אגוזי המלך.

שופכים את הרוטב על הפסטה ומגרדים או בוזקים את הפרמזן מעל, בתוספת עוד קצת פלפל שחור גרוס.

ובהמון תאבון!!!

כתבה וצלמה בהנאה: חוה ברק.

גרף מחמאות: דוד ברק.

זללו המון: משפחת ברק.

.
*הכתבה נכתבה בשיתוף פיליפס. מתכונים, סרטוני הדרכה ופרטים נוספים על הפסטה מייקר תוכלו למצוא כאן

חוה ברק
עיתונאית, עוסקת בתקשורת כתובה ואלקטרונית,בעבר בהווה, ומקווה גם אינשללה בעתיד