פסטה מהירת הכנה – שלושה צבעים – אדום , ירוק, לבן -כמו דגל איטליה ואם לא סופרים את הפסטה והשום – שלושה מרכיבים – עגבניות, בזיליקום ושמנת מתוקה
להכנה:
מבשלים את הפסטה (לא חשוב איזו צורה – מה שאוהבים) על פי הוראות היצרן, בתם הבישול מסננים מהמים ומניחים בצד במסננת.
לרוטב
20 עגבניות שרי חצויות
1/4 כוס שמן זית
3 טבליות שום דורות
2 טבליות בזיליקום דורות
מיכל שמנת מתוקה לבישול – 250 מ"ל
להכנה:
חצים את עגבניות השרי
מחוממים שמן זית בסיר רחב על מנת שיכיל אחר כך את הפסטה
מוסיפים את טבליות השום, נותנים להן להיטגן דקה שתיים
מוסיפים את עגבניות השרי החצויות ומטגנים אותן כ5 דקות תוך ערבוב מידי פעם
מוסיפים את טבליות הבזיליקום ומערבבים
מוסיפים את השמנת לבישול, בוחשים בכף עץ
מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס
ומערבבים
מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים קצת ומגישים מייד