.
המרכיבים ל-4 מנות:
- 1 כרובית גדולה ויפה
- 3 כפות שמן זית
- 500 גרם פסטה
- מעט מלח אטלנטי גס
- פלפל שחור (או פלפל לבן)
- אגוז מוסקט
- 1 בצל שאלוט קצוץ דק
- 1 שן שום קצוצה
- 2 בצל ירוק פרוס דק
להגשה: בצל ירוק
.
אופן ההכנה:
- מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומבשלים אותם במים עד לריכוך. בערך 15 דקות מרתיחה.
- מסננים את הכרובית.
- במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.
- מחממים בסיר את שמן הזית ומאדים את הבצלים במשך 2 דקות. מוסיפים את השום ומאדים תוך ערבוב במשך דקה נוספת.
- מוסיפים את הכרובית לסיר ומערבבים. מגררים פנימה מעט אגוז מוסקט, מוסיפים מעט מלח, פלפל שחור וחצי כוס ממי הבישול של הפסטה.
- טוחנים הכל בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק. אם צריך, מוסיפים עוד מעט מים.
- להגשה מעבירים את הפסטה לצלחת ויוצקים עליה את הרוטב החם.
- מקשטים בבצל ירוק ומתענגים.
.
הערות וגיוונים:
- ניתן להוסיף לפני ההגשה מעט פתיתי שמרי בירה (או פרמזן).
- ניתן להוסיף לרוטב גם מעט שמנת סויה או שמנת לבישול אחרת לפי הטעם האישי.
.
בתיאבון!
חיים וטעים!