פסטה בקלי קלות

המתבגרת בת ה- 15 אוטוטו הביאה הערב שתי חברות לארוחת ערב. פעם זה היה אחד הדברים שהלחיצו אותי.

ילדים?

אני??

מה הם אוכלים???

אני מאוד אוהבת פסטה, אבל הרוטב תמיד יצא לי מיימי מדי, יבש מדי, כלום מדי. פשוט לא ידעתי איך לעשות רוטב של פסטה. מודה. הנה יצאתי מהארון! טוב, כבר יצאת מהארון אלפי פעמים בחיים, אבל תמיד יש פעם ראשונה ברוטב פסטה.

בקורס בישול חילקו לנו מלאן ת'לפים מוצרים של דורות ואחד המוצרים המסקרנים היו רוטב עגבניות בבזיליקום. חשבתי שזה יישדרג את חיי ואכן צדקתי, יצא רוטב מצוין ולשמוע משלוש מתבגרות  שאומרות במקהלה- למד, יצאה לך פסטה ממש טעימה.

טוב, אז אתם כבר יודעים למה קוראים לי למד? הייתם ילדים טובים וקראתם את כל הבלוג שלי מהתחלה?

כל הכבוד למי שכן, אבל לסוררים והסוררות שלא עשו כן , אסביר שוב.

כאשר הכרתי את זהורית הכרתי גם את שני ילדיה. אריאל הקטנה הייתה בת שנתיים וחצי ומיד הסתגלה לכך שיש לה 3 הורים. היא ידעה שאני לא האמא הביולוגית שלה, כמו מי שילדה אותה, אבל הבינה שיש כאן משהו אחר וייחודי, שהקשר הזה הוא מיוחד עבורה וגם עבורי. היא לא קראה לי אמא, אבל נתנה לי שם מיוחד שהוא רק שלנו והתחילה לקרוא לי למד. מאוד התחברתי לזה ואהבתי שהיא קוראת לי אחרת מכל שאר העולם.

לילה אחד, שהייתה בת חמש או שש, השכבתי אותה לישון והיא שאלה אותי – למד, למה ההורים שלך קראו לך למד? היא שכחה בכלל שקוראים לי לימור. זה היה מאוד משעשע.

לפני שלוש שנים, כאשר נשאה ברכה בבת המצווה שלה, בבית הכנסת שבו אנחנו חברות, היא דיברה עלי ועל השם למד וכמה אני משמעותית בשבילה, כולנו נהיו שלולית מרוב התרגשות וכך גם כל מי שנכח שם.

במשך הזמן השם הזה תפס והיום כבר הרבה חברים קוראים לי למד.אפילו שפתחתי את עסק הבישול שלי קראתי לו "בישולמד" כי השם השם הוא לגמרי מי שאני.

אריאל אפילו שכללה את זה והמציאה לי שם חיבה לחיבה וזה למדל’ה.

 

אז הנה מתכון לפסטה בקלי קלות:

מרתיחים מים בסיר ואחרי שהמים רותחים מוסיפים כפית מלח ושקית מלאה של פסטה שאוהבים.

אחרי הרתיחה מבשלים כעשר דקות עד שהפסטה אל דנטה (פסטה נגיסה ולא רכה מדי)

במקביל בסיר אחר , מחממים קוביית חמאה  של 2 ס"מ לערך או 3 כפות שמן זית.

להיזהר לא לשרוף את החמאה יתר על המידה.

מוסיפים קופסה של שמנת לבישול 9%

קופסת עגבניות מרוסקות

קובייה של שום של דורות

ושתי אצבעות של עגבניות בבזיליקום, גם זה של דורות

מתבלים בחצי כפית מלח ורבע כפית פלפל.

מערבבים ומבשלים על אש נמוכה.

מסננים את הפסטה במסננת ומחזירים לסיר ומעליו שופכים את כל הרוטב.

מגישים בצלחת עם 3 עלי בזיליקום טרי קרוע (לא חובה).

היא טעים אש!

 WhatsApp Image 2017-02-01 at 21.24.36 (1)