פסח שמח עם יינות ביתן .

יינות ביתןבשבוע שעבר הוזמנתי לארוחתטרום חג , הרמת כוסית עם מטעמים והדרכה למנות החג  עם השף צ'רלי פדידה ביינות ביתן .

יינות ביתן דוגלים תמיד באיכות ופשטות והשף לקח זאת בחשבון והוכיח שממצרכים פשוטים ואיכותיים ניתן להכין ארוחת חג מופלאה .

אהבתי את כשרונו של השף בטעמים פשוטים ולא יותר מדי מתובלים על מנת שיתאימו לכל שולחן משפחתי .

מסתבר שאנשים אוהבים אוכל ביתי נעים טעים ולא מתובל מדי והשף פשוט הכין מנות כאלו טובות .

השף איחל חג שמח לכל ישראל ונידב בשמחה מתכונים להכנה פשוטה בבית עם המצרכים שיש ברשת יינות ביתן .

ארוחת הערב החלה והמנות זרמו והיו מהממות בטעמן ובהגשתן .

לפתיח הוגשו פיש אנד צ'יפס ברוטב עדין וטעים .

הוגשו גם מאפי לחם ובייגלה לטבילה ברטבים .(טוב זה טרום חג )

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

סוויצ'ה נהדרת שניתנת להגשה גם בחג מרכיבים טריים שיינות ביתן תמיד דואגים לחידושם

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

המנה הבאה בשר ראש מתובל כדבעי עם גרגרי חומוס בכמון .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

כשהבטן היתה מלאה השף הדגים מנות לחג .

כתף טלה ממולאה ומגולגלת שמי שחשב שזה קשה השף הראה כמה קל זה.

בכמה דקות עבודה ורכיבים טריים ויש לכם מנת שף שאף אחד לא ידע כמה לא קשה עבדתם .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

השף נידב גם את המתכון שלא תחפשו חלילה .

כתף טלה משובצת בשום ורוזמרין מוגשת לצד ירקות צלויים:

החומרים:

לטלה:

1 כתף טלה בשלמותה במשקל של 2 ק”ג לערך.

8 שיני שום שלמות קלופות .

1/2 כוס שמן זית.

4 ענפי רוזמרין.

1 כפית צ’ילי יבש גרוס .

2 כפיות מלח ים גס

לתחתית המגש :

1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות עבות בעובי של 1 ס”מ .

1 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות גדולות.

1 בצל קלוף וחתוך לקוביות גדולות .

1 כרישה שטופה וחתוכה לטבעות בעובי של 1 ס”מ.

מלח, פלפל גרוס.

5 כפות שמן זית.

17553827_10155010911426280_4987394173544566221_n

אופן ההכנה: 

מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות,

מתבלים את הירקות במלח, פלפל גרוס ושמן זית ומניחים על מגש אפיה,

נועצים סכין קטנה בבשר ומחדירים את שיני השום לחורים שיצרנו, מעסים את הנתח בשמן זית ומתבלים במלח גס, פלפל גרוס ורוזמרין ומניחים על גבי ירקות השורש שחתכנו.

מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי.

כיצד נדע אם הבשר מוכן? נועצים מזלג במרכז הנתח, מוציאים ומיד מניחים על השפתיים, כשמרגישים שזה מעט חם לנו זה אומר שעברנו את טמפרטורת ה- 40 מעלות וזה מוכן.

אם ורוצים לשמור לארוחה שתתחיל רק בעוד שעתיים אז עוטפים את הנתח בנייר אפיה ואז ברדיד אלומיניום ומכניסים חזרה לתנור כאשר הוא בטמפרטורה של 150 מעלות, עד לארוחת הערב .

כתוספת עדינה הוגשו חביות קטנות של תפוחי אדמה ממולאי בשר ואפויים -אחת המנות היותר טעימות .

תפוחי אדמה מהזן דזירה שקולפו לדוגמת חבית קטנה רוקנו ומולאו בשר,תבלינים ,ירק וצנוברים .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

כמו כן מנת כדורי דג מתובלים שמומלצים לשולחן החג

 

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

גם מתכון לכך נידב השף .

 

קציצות דגים וזיתים סורים, פלפלים וכוסברה – מתכון ל- 6 סועדים
מצרכים לקציצות :
250 גרם דג נסיכת הנילוס
כף וחצי קמח מצה
1 ביצה
1/4 צרור פטרוזיליה
1/4 צרור כוסברה
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור

אופן הכנת הקציצות :

  • משרים נתח דג בקערת מים ומלח למשך כ 10 דקות כדי להוציא את ריחו החזק של הדג , שוטפים מתחת למים זורמים ומיבשים בנייר סופג.
  • טוחנים את נתח הדג במכונת טחינה עם פטרוזיליה וכוסברה , מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את ביצה , קמח מצה ותבלינים , מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה.
  • מהמסה יוצרים כ 12 קציצות ומניחים במקרר למשך 15 דקות .

 

מצרכים לרוטב :
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1 עגבנייה חתוכה לפרוסות
3 שניי שום חתוכים לפרוסות
1 פלפל חריף חתוך לחצי
2 כפות רסק עגבניות
1/4 צרור פטרוזיליה חתוכה גס
1/4 צרור כוסברה חתוכה גס
1/2 קופסה של זיתים סורים מגולענים ומבושלים למפרע
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן מעורבבת עם 1 כפית פפריקה מתוקה

אופן הכנת הרוטב ובישול הקציצות :

  • בסיר בקוטר 30 ס”מ וגובה כ 5 ס”מ מניחים את הפטרוזיליה , כוסברה , גמבה , פלפל חריף , זיתים מגולענים (שבישלנו מראש כדי להוציא את מרירותם) , עגבנייה ,שום , רסק עגבניות.
  • ממלאים את הסיר עם 2 כוסות מים , מוסיפים תבלינים , שמן פפריקה ומערבבים היטב .
  • מדליקים להבה בינונית ומרתיחים את הרוטב , מנמיכים להבה ומוסיפים את קציצות הדג ומבשלים בסיר עם מכסה למשך כ 20 דקות .

 

בנוסף במסעדה שבסניף ניתן לקנות אוכל מוכן הביתה לחג ורק להשלים תוספות או קינוחים  במחירים שפויים.

נאחל לכולם חג שמח כשר וטעים .

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.