אין על הארוחות של שבת בבוקר
כל שבת אני אוהבת "לפתוח שולחן" ולהשקיע
כל פעם משהו אחר
הפעם התחשק לי משהו מושחת ומתוק
אז הכנתי פנקייקים עם הרבה סירופ ופירות טריים
גם סרבני הקמח מלא והקוואקר אהבו!
מה צריך?
רבע כוס קמח מלא
רבע כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
רבע כוס קמח רגיל
חצי כוס חלב סויה\שקדים
חצי כפית אבקת אפיה
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
קמצוץ מלח
כפית סוכר
כפית שמן
מה עושים?
מערבבים היטב את כל המרכיבים. מחממים מחבת קטנה עם מעט שמן ושמים 3 כפות מהבלילה, אני השתמשתי ברינג כדי שיצאו אחידים אבל ממש לא חובה. כהשוליים מזהיבים ובועות נוצרות על פני הפנקייק, הופכים בעדינות וממשיכים לטגן עד הזהבה. כדי שהפנקייקים יהיו מוכנים גם מבפנים -חשוב שלא לטגן על האש הכי גבוהה. אני שמה על הלהבה הכי קטנה מבין הארבעה בגז ומסובבת את הכפתור בין העוצמה הכי גבוהה להכי נמוכה. כדי שהפנקייקים יהיו גם זהובים אך גם מוכנים מבפנים.
הכמות היא לשני אנשים, יוצאים 3-4 פנקייקים שמנמנים ומשביעים. מי שצריך יותר, שיכפיל כמויות 🙂
ממליצה להגיש יחד עם מייפל אמיתי ופירות טריים
בתיאבון 🙂
ספרו לי איך יצא שאהיה מרוצה!
ובואו לעקוב אחריי גם בפייסבוק ובאינסטגרם, חפשו "מחשבות על אוכל"
למתכונים נוספים בסגנון כנסו לאתר שלי
http://www.thoughts-about-food.com