בכל שנה מחדש אני טוענת שאת חג הפסח מישהו בילבל עם חנוכה ונס כד השמן. אם לא כך הדבר, אין לי הסבר יותר הגיוני לכך שבפסח רוב המאכלים מטוגנים והאחרים פשוט שוחים באדות של שמן הן אם הם מבושלים או לא.
לפי סטטיסטיקה משנת 2013 העלייה הממוצעת במשקל בפסח עומדת על 5 קילוגרמים !!
עכשיו כשהפסח מאחורינו הגיעה השעה לחזור לשיגרה שהרי – אביב הגיע פסח בא ומהי העונה הבאה שאחרי האביב ? נכון. עונת בגדי הים.
אז יאלה, פלפל ממולא בלי שמן או משמנים מיותרים אחרים, טעים, מלא כל טוב ואכיל.
תכינו 8 פלפלים נקיים ללא הראש ושטופים.
2 בצלים גדולים פרוסים לפזר על תחתית הסיר כדי למנוע מצב בו הפלפלים עלולים להישרף וכמובן להוסיף טעם לרוטב.
לתערובת –
גררו 2 בצלים גדולים על פומפיה גסה
4 שיני שום על פומפיה דקה
חצי קילו בשר טחון דל שוומן
תבלינים – מלח, פלפל, כורכום
קופסא קטנה של רסק עגבניות
כוס חד פעמית (פלסטיק) עם אורז לסושי ! לא, לא התבלבלתי. אורז סושי וזה אחרי אין סוף נסיונות עם אורזים אחרים, אורז הסושי הופך את המילוי לנימוח יותר
לערבב הכל יחד ולמלא כל פלפל עד 3/4 מהגובה שלו.
רוטב –
3 כוסות מים
קופסא גדולה של רסק עגבניות
ממלח
פלפל
כורכום
שום. כן. שוב שום.
אחר שסידרתם את הפלפלים בסיר שיפכו פנימה את הרוטב ונסו לא לשפוך לתוך הפלפלים.
להביא לרתיחה ואז לבשל כשעתיים על אש נמוכה עד שהאורז מתרכך.
בתיאבון
כאן תוכלו לראות שהרוטב חף מכל תוספת שמן