פלפלי שושקה ממולאים

הגעתי למסקנה שאני אוהבת את האוכל היווני

צילום: דורית ברקוביץ

זה היה אחד הטיולים הכי יפים שעשינו!
נופים מדהימים והאוכל, פשוט תענוג. למרות שאני עוסקת באוכל, אני דיי בעייתית בתחום הזה בחו"ל והפעם היה לי גן עדן. המון דגים, ממולאים, מזטים וקינוחים טעימים. קיבלתי המון השראה ובעיקר רצון לשחזר קצת מהטעמים עם הטאצ' האישי שלי.
כשערכתי את הקניות לחג, נתקלתי בפלפלי שושקה טריים ומעולים למילוי, מעולים מהבחינה הזו שהיו ישרים ורחבים, כך שקל לנקות מתוכם את הגרעינים, אז קניתי. החג חלף והפלפלים, עדיין מתוחים כפי שקניתי אותם, חיכו לי.
ביוון ישנם הרבה ממולאים ובעיקר עם אורז וחלקם גם עם בשר. במקור תכננתי למלא את הפלפלים במג'דרה, אבל אז החלטתי שאשנה ואמלא אותם בבורגול עם עדשים, כך שיתן מענה טוב לטבעונים ויצא מושלם!

חומרים לפלפלים ולמלית:

7 פלפלי שושקה ישרים ורחבים
1/2 כוס בורגול (לא דק), לגירסה ללא גלוטן, להחליף באורז.
1 כוס מים
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
2-3 כפות שמן זית
1/4 כוס עדשים שחורים (אפשר גם ירוקים) שטופים
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור
מלח לפי טעם

אופן ההכנה:

להשרות את הבורגול עם המים כשעה לפני הכנת המלית (יש לסנן אותו ממים לפני הוספתו למלית).
לחתוך את כיפת הפלפל ולא לזרוק. לרוקן את הפלפל מגרעינים.

צילום: דורית ברקוביץ
צילום: דורית ברקוביץ

מכינים את המלית:
לחמם מחבת עם השמן ולהוסיף את הבצל ולטגן עד הזהבה. להוסיף את העדשים השטופים ולערבב 1-2 דקות. לכבות את האש ולהוסיף את הבורגול המסונן, הפטרוזיליה והתבלינים ולהניח להצטנן. בינתיים מכינים את הרוטב.
חומרים לרוטב:

2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 כף גדושה רסק עגבניות
1/2 קופסה (200 ג') עגבניות מרוסקות (אני משתמשת ב"מוטי")
1/4 כפית סוכר
1 כף רכז רימונים
1/2 כפית פלפל שחור
מלח לפי טעם
3/4 כוס מים

אופן ההכנה:

לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את העגבניות, הרסק, הסוכר והתבלינים, לערבב כ 2 דקות ולהוסיף את המים ולערבב. להביא לרתיחה ולתקן טעמים במידת הצורך. לכבות את האש. לחמם תנור ל 190 מעלות.
למלא את הפלפלים כדי 3/4 מהתכולה.

צילום: דורית ברקוביץ
צילום: דורית ברקוביץ

להניח את הפלפלים בתבנית במנח ראש זנב (אחד לכיוון אחד והבא אחריו לכיוון השני), לכסות במכסה הפלפל עם הגבעול.
לצקת מעל הפלפלים את הרוטב ולכסות בנייר אפיה ומעל נייר כסף באופן הרמטי. לאפות כשעה.

צילום: דורית ברקוביץ
צילום: דורית ברקוביץ

 

צילום: דורית ברקוביץ
צילום: דורית ברקוביץ

 

דוריטיפ – ניתן לקצר את משך זמן ההכנה לחצי שעה אם מבשלים את הפלפלים בסיר על הגז באש בינונית. ממליצה להניח את הפלפל כך שראשו 'יושב' על פרוסת תפו"א באלכסון, כך לא תברח ממנו המלית.

נפגש במטבח,

דורית ברקוביץ

מוזמנים לעקוב אחריי בפייסבוק: ”דורית – יצירה במטבח
לפרטים על הסדנאות שלי: לחצו כאן
מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/doritberko/

להצטרפות לקבוצת האוכל שלי בפייסבוק: לחצו כאן

 

דורית - יצירה במטבח
דורית ברקוביץ - חיה ונושמת את המטבח ,הלב של הבית! בין לבין מג'נגלת בין הבעל, הילדים,ההתפתחות האישית והעסק. אוהבת אנשים ואוהבת ללמד (עקבות משירותי הצבאי..),מאמינה שעם רצון והדרכה נכונה, כל אחד יכול ליצור במטבח!