פלפלים – ממלכתו של המטבח הבלקני .
בכל בית פשוט נמסים מהם ומצאתי דרך הגשה טעימה במיוחד לחגים.
ממולאים בבשר ,אפויים ברוטב מתקתק וחמצמץ טעים
שיאו של הטעם הטוב.
אז תכינו פלפלים בשרניים בכמות הרצויה לכם ולדרך.
קולים אותם בגריל ,מקלפים ומשתדלים לשמרם שלמים כדי לגלגלם במלית
פורשים פלפל כזה.מניחים בו מהמלית ומגלגלים ועוטפים אותה.
בתבנית (השתמשתי בתבנית חלה רחבה וגדולה מאינגליש קייק)
מכינים את הרוטב.-
במחבת מטגנים 2 בצלים בינוניים פרוסים וחצויים במעט שמן לשקיפות .
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים,
אבקת מרק עוף, כפית סוכר חום גדושה ופלפל שחור ממטחנה.
פלפל לבן,מלח לפי טעם ו2 כפות רכז רימונים סמיך
מעבירים מעל הפלפלים .
אופים לא מכוסה בתנור חם ב-180 מעלות 30 דקות.בודקים ואם צריך אופים עוד מעט.
המלית שלי עשויה -מקילו בשר טחון .אם נותר ממנה תכינו כדורי בשר ברוטב או מטוגנים.
, 2 ביצים טריות
כוס פירורי חלה שאני מיבשת וטוחנת לבד או בפסח חצי כוס קמח מצה
.2 בצלים מגוררים גס
,2 שקיות אבקת אפיה
מלח ,פלפל שחור, כמון,פפריקה מתוקה ומי שאהב אז חריפה ,מכל תבלין ככפית ומי שאוהב יותר מוזמן להוסיף עוד
חצי צרור כוסברה קצוצה דק(אפשר פטרוזיליה ואפשר חצי חצי)
,חצי כפית גבישי שום .
מלאו במלית הזו את הפלפלים או כל ירק אחר אהוב.
תהנו מהטעם המיוחד של המאכל.