פלפלים ממולאים צמחוניים ברוטב עגבניות-שמיר

DSC_0453למצרכים:

12 פלפלים אדומים נקיים מגרעינים ושטופים)

למילוי:

2.5 כוסות אורז מבושל בהרבה מים ומסונן

1/2 צרור שמיר קצוץ

1 גזר מגורד על פומפיה

4 כפות שמן זית

6 עגבניות מגורדות

מלח, פלפל לפי הטעם

לרוטב:

1/2 צרור שמיר קצוץ

1/2 בקבוק מיץ עגבניות (ממליצה על MOTTI)

6 עגבניות מרוסקות

2 רסק עגבניות קטנים

4 כפות שמן זית

מלח (לפי הטעם)

1.5 כפות סוכר

750 מ"ל מים רותחים

להכנה:

1. בקערה גדולה לערבב את כל חומרי המילוי ולמלא את הפלפלים.

2. להעמיד אותם אחד ליד השני בסיר בעמידה.

3. בכד מידה/קנקנן לערבב את כל מצרכי הרוטב. לטעום ולתקן תיבול את צריך.

4. לשפוך את הרוטב מסביב לפלפלים ולשים לב שהוא יגיע עד חלקם העליון (אם חסר רוטב להוביף עוד מים רותחים).

5. להביא את הפלפלים לרתיחה ולבשל על אש קטנה כשעה. בסיום הבישול להכניס את הפלפלים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה, אז נקבל קלייה של הפלפלים ולמעדן של ממש! בתאבון..

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב