מבוסס על מתכון של מיכל וקסמן ב- ynet.
המצרכים
5-6 פלפלים בינוניים
למילוי
1 כוס בורגול עבה
1 בצל בינוני
1 עגבנייה בשלה
חופן נדיב של כוסברה
חופן נדיב של פטרוזיליה
עלים מ-3 גבעולי סלרי
עלים מ-3 גבעולי נענע
3 כפות שמן זית
מלח – לפי הטעם
1/2 כוס מים או יותר, לפי הצורך וגודל התבנית, אחרי שמסדרים בתבנית את הפלפלים הממולאים.
הכנה
- מכינים את המילוי – במעבד מזון טוחנים בצל, עגבניות, עלים מכל הסוגים, שמן זית ומלח. שמים את התערובת בקערה ומערבבים עם הבורגול. מניחים לתערובת לנוח חצי שעה לפחות.
- בוחרים תבנית שתכיל את הפלפלים בצפיפות וכמעט בדיוק.
- ממלאים את הפלפלים בתערובת הבורגול. הפלפל צריך להיות מלא מבלי לדחוס את המילוי לתוכו. הוא יספוג נוזלים ויתנפח עוד בבישול.
- מסדרים את הפלפלים הממולאים בתבנית אפייה, כשהם קרובים ככל האפשר זה לזה.
- בעזרת כף יוצקים את המים על הפלפלים המסודרים בתבנית (הנוזל צריך להגיע בערך עד אמצע גובהם של הפלפלים). אם חסר נוזל, מוסיפים עוד מעט מים.
- מזלפים שמן זית על כל תכולת התבנית. מכסים את התבנית היטב בנייר כסף.
- מניחים את הפלפלים במרכז תנור שחומם מראש ל-200 מעלות וצולים במשך 45 דקות.
- מסירים את נייר הכסף, וצולים 15-10 דקות, או עד שהמילוי וראשם של הפלפלים משחימים.
- מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לפלפלים לנוח 15-10 דקות, לספיגה אחרונה של נוזלים.
בתאבון!