1/2 ק"ג קמח כפרי
1 כף שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
1 כף סילאן
1 כפית מלח
2 כוסות מים חמימים (להוסיף לאט לאט כמה שהבצק דורש)
לפיזור מעל:
גרעיני חמניה
גרעיני דלעת
שומשום
חמוציות
גבינת פרמזן
להכנה:
1. לשים במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק וללוש 5 דקות. לכסות ולהתפיח במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו. (כשעה)
2. לחלק את הבצק לכדורים של 100 גרם בערך כל אחד (8 כדורים )
3. לגלגל כל חלק לנקניק ארוך ולשים בתבנית אפיה עם נייר אפיה.
4. בעזרת מברשת להבריש כל פלוט במעט מים ולפזר את הגרעינים/השומשום/החמוציות כל אחד לפי העדפתו הוא.
5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך – 25 דקות.
*** ניתן גם להוסיף לבצק מבחר של גרעינים וחמוציות לפני התפיחה, בסוף שלב הלישה, להוסיף את התוספות לערבב רק עד שהבצק יהיה הומוגני ואז ולהתפיח.
אהבתם את המתכון? תעשו לייק אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!