פלוט כפרי

פלוט כפרי, עם מבחר של תוספות לפי בחירה והעדפה אישית… עוד לפני שתטעמו הריח ימלא את חלל הבית וישאיר אתכם ליד התנור, לחכות בציפייה לתבנית שתצא מהתנור.

DSC_0316למצרכים: (8 יח')

1/2 ק"ג קמח כפרי

1 כף שמרים יבשים

3 כפות שמן זית

1 כף סילאן

1 כפית מלח

2 כוסות מים חמימים (להוסיף לאט לאט כמה שהבצק דורש)

לפיזור מעל:

גרעיני חמניה

גרעיני דלעת

שומשום

חמוציות

גבינת פרמזן

להכנה:

1. לשים במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק וללוש 5 דקות. לכסות ולהתפיח במקום חמים עד שהבצק יכפיל את נפחו. (כשעה)

2. לחלק את הבצק לכדורים של 100 גרם בערך כל אחד (8 כדורים )

3. לגלגל כל חלק לנקניק ארוך ולשים בתבנית אפיה עם נייר אפיה.

4. בעזרת מברשת להבריש כל פלוט במעט מים ולפזר את הגרעינים/השומשום/החמוציות כל אחד לפי העדפתו הוא.

DSC_0310

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך – 25 דקות.

*** ניתן גם להוסיף לבצק מבחר של גרעינים וחמוציות לפני התפיחה, בסוף שלב הלישה, להוסיף את התוספות לערבב רק עד שהבצק יהיה הומוגני ואז ולהתפיח.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!