בשתי גרסאות: לחובבי הבשר ולטבעונים
איך מאכל אחד יכול לדבר לשני קהלים שונים וקיצוניים כל כך ?
תיכף תיראו.
בואו נצא לדרך.
מה
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 כוסות ירק קצוצים (פטרוזיליה, נענע, כוסברה, שמיר,מה שאוהבים)
1/2 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור טרי
2 כוסות חומוס מבושל רך
1 כוס אורז פרסי
1.5 כוסות מים רותחים
1/2 ק״ג בשר טחון (בגרסה הטבעונית משמיטים את הבשר כמובן כל היתר אותו דבר בדיוק).
4-5 כפות שמן זית
1/2 כפית צ׳ילי
מעט לימון סחוט טרי.
איך
בסיר רחב ועמוק לחמם את השמן ולהוסיף את הבצל. לטגן עד שהבצל מזהיב עמוק עד כדי שחום, להוסיף את הבשר הטחון ולהמשיך לטגן עד שגם הבשר משחים .
להוסיף את האורז, תבלינים, חומוס ולערבב.
להוסיף את הירק. (עד פה אפשר להכין ולהניח בצד עד לשלב האכילה) .
להוסיף את המים . להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל כ-15 דקות.
להשאיר את הסיר מכוסה עוד כ-10 דקות.
לפני ההגשה לאוורר את האורז עם מזלג.
שווה , שווה, שווה לטפטף מעל הכל כמה טיפות לימון , מוסיף המון.
עכשיו דמיינו קערה ענקית ומהבילה כזו ולידה סלט ערבי קצוץ דק דק……