פלוב, מחלוטה, חאלטה בסוף זה אורז,חומוס רך והמון ירק

IMG_3418_800x533

בשתי גרסאות: לחובבי הבשר ולטבעונים

איך מאכל אחד יכול לדבר לשני קהלים שונים וקיצוניים כל כך ?

תיכף תיראו.

בואו נצא לדרך.

IMG_3385_800x395

מה

2 בצלים גדולים קצוצים דק

2 כוסות ירק קצוצים (פטרוזיליה, נענע, כוסברה, שמיר,מה שאוהבים)

1/2 כפית כורכום

מלח, פלפל שחור טרי

2 כוסות חומוס מבושל רך

1 כוס אורז פרסי

1.5 כוסות מים רותחים

1/2 ק״ג בשר טחון (בגרסה הטבעונית משמיטים את הבשר כמובן כל היתר אותו דבר בדיוק).

4-5 כפות שמן זית

1/2 כפית צ׳ילי

מעט לימון סחוט טרי.

IMG_3425_800x533

 

איך 

בסיר רחב ועמוק לחמם את השמן ולהוסיף את הבצל. לטגן עד שהבצל מזהיב עמוק עד כדי שחום, להוסיף את הבשר הטחון ולהמשיך לטגן עד שגם הבשר משחים .

להוסיף את האורז, תבלינים, חומוס ולערבב.

להוסיף את  הירק. (עד פה אפשר להכין ולהניח בצד עד לשלב האכילה) .

להוסיף את המים . להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל כ-15 דקות.

להשאיר את הסיר מכוסה עוד כ-10 דקות.

לפני ההגשה לאוורר את האורז עם מזלג.

שווה , שווה, שווה לטפטף מעל הכל כמה טיפות לימון , מוסיף המון.

 

עכשיו דמיינו קערה ענקית ומהבילה כזו ולידה סלט ערבי קצוץ דק דק……

IMG_3399_800x533

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

IMG_3406_800x533