פיתות

ניסיון ראשוני בהכנת פיתות

בחורה עם מחשב נייד


החומרים (ל20 פיתות):

1 ק"ג קמח לבן
1.5 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
1.5 כפות שמרים יבשים
3 כפות שמן
3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1-מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים מלח, סוכר, שמרים. מערבבים.
2-מוסיפים את השמן ואת המים ולשים במהירות איטית כ 8 דקות.
3-מקמחים טיפה את הבצק ונותנים לתפוח כל שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו.
4-מוציאים את האוויר מהבצק ,לשים אותו קלות ומחלקים אותו ל20 חלקים .יוצרים מהם 20 כדורים.
5-מכסים את הכדורים במגבת ומתחילים לרדד כל כדור לעיגול בקוטר של כ-15 ס"מ.
6-מניחים את הפיתות כשהן מכוסות במגבת. משהים כ 15 דקות נוספות.
7-אופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש לחום גבוה (250 מעלות),כ5-6 דקות. הפיתות תופחות ונוצר חלל בתוכן.
מוציאים את הפיתות מהתנור כשהן עדיין בהירות ולא השחימו,וישר מכסים אותן במגבת, ככה על מנת לצנן אותן.