פירה כרובית ופרמזן

פירה קרמי עם כרובית במקום תפוחי אדמה שהולך נהדר כתוספת לכל ארוחה

שעת וידוי, אני לא אוהבת את רוב הירקות, כמעט בשום מצב צבירה פרט לתפוחי אדמה שאהובים עליי בכל צורה אפשרית. מאחר ובתקופה האחרונה אני משתדלת להקפיד על מה שנכנס לי לפה אני מחפשת תחליפים בריאים יותר וטעימים באותה מידה ולעתים אף יותר. הפירה הזה התגלה בדיוק ככזה. הוא אוורירי, קרמי במידה ותוספת נהדרת לכל ארוחה.

cauli1a

פירה כרובית ופרמזן:

המצרכים:

1 ראש כרובית בינוני ללא עלים ומפורק לפרחים קטנים

2 כוסות ציר ירקות / ציר עוף

2 טבליות שום כתוש דורות או 2 שיני שום כתושות

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

2 כפות עירית קצוצה

מלח ופלפל שחור לתיבול לפי הטעם

אופן ההכנה:

בסיר בינוני מערבבים את הציר עם פרחי הכרובית, מביאים לרתיחה על אש בינונית, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש ומבשלים את הכרובית 15-20 דקות עד שהכרובית רכה אך לא מתפרקת לגמרי.

מעבירים את הכרובית המבושלת, ללא הנוזלים, יחד עם השום הכתוש למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מחית חלקה.

מעבירים את המחית לקערה, מוסיפים את גבינת הפרמזן והעירית הקצוצה ומערבבים. מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.

מגישים חם.

cauli2a