איחור במסירת הדירה שרכשתם, במיוחד כאשר מדובר בדירה חדשה, גורר עמו הרבה תחושות רעות וביניהן גם עוגמת נפש. חשוב לדעת כי במקרה שכזה מגיע לכם פיצוי על עיכוב במסירת דירה חדשה. הפיצוי יכול לבוא לידי ביטוי בכל מיני דרכים כאשר מרביתם קשורות להחזרים כספיים ורצוי לדעת ולהכיר את הזכויות שלכם בטרם הנכם חותמים על החוזה עם הקבלן.
מה עושים במקרה שהקבלן איחר במסירה?
החוק אומר כי במקרים בהם הקבלן מאחר במסירת דירה שנרכשה ממנו הוא מחויב לשלם לרוכשים פיצוי כספי. גובה הפיצוי אמור להיות כתוב ומצוין בחוזה הרכישה בצורה ברורה וחד משמעית. על הקבלן לעמוד בסעיף זה ולהעביר את הפיצויים לרוכשים תוך פרק זמן קצר, כפי שנקבע מראש. גובה הפיצוי תלוי במשך הזמן שהוא התעכב במסירת הדירה ובסעיפים נוספים.
במקרה והקבלן שממנו רכשתם מאחר במסירת הדירה עליכם לדרוש בהקדם את הפיצוי הכספי. במידה והקבלן אינו מפצה אתכם כלכלית חשוב מאוד לפעול כחוק ולהגיש תביעה על איחור במסירת דירה. במרבית המקרים בית המשפט אשר יעסוק בתביעתכם ידאג לכם ולטובתכם ובמקרים רבים מדובר בכך שהפיצוי גדל כמעט פי שניים ומוחזר לרוכשים. יתרה מכך, הקבלן צריך פעמים רבות למצוא בית חלופי לדיירים הרוכשים ולשלם בעבור שכירות הבית החלופי.
במקרה מסוג זה, שיש איחור במסירת הדירה, הרוכשים נקלעים למצב מרגיז ומעורר כעס מכיוון שהם נאלצים לשלם גם את דמי המשכנתא וגם שכירות ונקלעים להוצאות כלכליות רבות ולא צפויות. מעבר לכך, זהו מצב לא הוגן ולא מקצועי מצד הקבלן ולכן דרישת הפיצוי היא מובנת מאליו והגיונית.
מומלץ לפנות תוך זמן קצר לעורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן והמקרקעין על מנת שייצג אתכם ויעמוד בראש התביעה ויציג את הבעיות והצרות שנגרמו בשל האיחור במסירת הדירה. אמנם תאלצו לשלם סכום מסוים בעבור שירותיו של עורך הדין אך הרווח לאחר מכן יהיה משמעותי ושווה. מבחינת החוק, הרוכשים נמצאים במקום בטוח ואין סיבה שלא יהיו זכאים לפיצוי. עם זאת, חשוב שאיש מקצוע מהתחום המשפטי ילווה אתכם בתהליך ויקל עליכם בתוך סבך הבלאגן שנוצר בין כה וכה.
מה החוק אומר?
על פי החוק, סעיף 5א, במקרים בהם המוכר (הקבלן) לא מעביר לדיירים את המפתחות לדירה תוך 60 ימים ממועד המסירה שנקבע ונכתב בחוזה – יהיו זכאים הרוכשים לדרוש פיצוי כלכלי בעבור כל חודש שחולף עד לקבלת הדירה.
[youtube Ro-1-ApMSuI]