פיצה

ארוחת הערב מגיעה ושוב השאלה: מה אוכלים? היום-פיצה!

בחורה עם מחשב נייד

ככה זה אצלנו לבטח בעוד בתים,מגיעה שעת ארוחת הערב ומתחילה השאלה מה אוכלים. חביתה,סלט,טוסט והיום… פיצה. כי צריך גם לגוון.

לבצק:

3 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

3 כפות שמן (אפשרי שמן זית)

כפית שטוחה מלח

כוס מיים פושרים

מערבבים את כל החומרים למעט המלח ומתחילים ללוש לבצק.

את המלח מוסיפים אחרי כ 2 דקות של לישה וממשיכים ללוש כ 7 דקות עד קבלת בצק אחיד ונוח.

מניחים את הבצק בקערה ומכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה כ 1/4-1/2 שעה.

בינתיים מכינים רוטב.

בסיר קטן שמים 2 כפות שמן,3 שיני שום כתושות,3 כפות רסק עגבניות,חצי כפית אורגנו,מעט מלח ופלפל וחצי כוס מיים.

מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ 5 דקות עד להסמכה.

מחממים תנור ל 200 מעלות

מכמות בצק זה ניתן להכין 2 פיצות קטנות או אחת גדולה.

מרדדים את הבצק על נייר אפיה לצורת עיגול ומעבירים לתבנית אפיה.

מורחים את הרוטב בנדיבות ומעל מפזרים גבינה צהובה מגוררת ( כ100 גר’)

על הגבינה ניתן להוסיף תוספות לפי הטעם:זיתים,תירס,פטריות,בצל ועוד…

מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ 20 דקות עד אשר הגבינה מזהיבה ומבעבעת.