פיצה טבעונית מטורפת

אני אוהבת לקצר תהליכים ולהכין אוכל טעים ובריא הכי מהר שאפשר, לכן כשמציעים לי מוצרים שיכולים לחסוך לי זמן עבודה אני שמחה לנסות ולבדוק

בשנים האחרונות יצא לי להנחות מאות סדנאות בישול, במגוון נושאים, אחת הסדנאות האהובות שלי היא הסדנה האיטלקית, הישראלים אוהבים אוכל איטלקי ולסדנה הזו מגיעים גם כאלה שלא אוהבים לבשל בדרך כלל או חוששים מאוכל טבעוני, כאן הם מגלים שאוכל טבעוני לא נורא כל כך, ואיטלקי טבעוני הוא טעים בדיוק כמו המקור (ואולי אפילו יותר)
אני חסידה גדולה של אוכל טרי ושימוש במצרכים טריים בעונה, יחד עם זאת ובאותה נשימה אני אוהבת לקצר תהליכים ולהכין אוכל טעים ובריא הכי מהר שאפשר, לכן כשמציעים לי מוצרים שיכולים לחסוך לי זמן עבודה אני שמחה לנסות ולבדוק.
דורות שלחו לי מבחר של תיבוליות קפואות להתנסות ושמחתי לגלות שיש להם תיבוליות חדשות של רוטב עגבניות שמאפשרות לי דילוג על הכנת הרוטב.
2 התיבוליות הראשונות קפצו להן ממש מעצמן לסיר הפסטה והתקבלו באהבה ע"י כל בני המשפחה.
את הבאות שמרתי לפיצה והן הרגישו ממש בבית על הבצק המעולה שלי עם גבינת הקשיו הנהדרת.

רוצים מתכון? בבקשה:

(אני יודעת שהמתכון נראה ארוך ומפורט אבל בתכ'לס מדובר בעבודה של כ 15  דקות+המתנה של שעתים שהבצק יתפח. מוזמנים לנסות).

btr

לבצק :
1 ק"ג קמח תופח (אני משתמשת בקמח כוסמין ומוסיפה 2 שקיות אבקת אפיה)
2 כפות סוכר
1/2 1 כפות מלח
1 כף גדושה שמרים טריים/יבשים
1/3 כוס שמן קנולה
כ-2 כוסות מים

 

רוטב עגבניות:
4 תיבוליות רוטב עגבניות "דורות"
1.5 כוס מים
2 קוביות שום "דורות"
2 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
2 קוביות בזיליקום "דורות"
להניח הכל בקערה, להפשיר על השייש כ 10 דקות או במיקרו כ 20 שניות לערבב הכל יחד ומוכן!!

btr

 

 

 

IMG_20180929_203757s

גבינת קשיו:

1/2 כוס קשיו טבעי (לא קלוי) – לאחר השריה של כשש שעות במים פושרים, או חצי שעה במים רותחים מסוננים מהמים
1 כוס מים חמים
2 וחצי כפות קמח טפיוקה/קורנפלור
1 כף שמן זית
1 שן שום קטנה כתושה/ או תיבולית שום דורות
1 כפית מלח
1 כפית מיץ לימון

 

אופן הכנת הגבינה:

מסננים את אגוזי הקשיו מהמים, במעבד מזון או בלנדר מוט טוחנים יחד את כל המצרכים, מתחילים עם מחצית מהמים ולאחר שהמחית חלקה מוסיפים את השאר. עד שמתקבל מרקם חלק ודליל.
מעבירים את הנוזל לסיר, מבשלים כ 5 דקות  תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל מרקם קרמי. מצננים מעט, ומפזרים על הבצק בעזרת כפית בגושים.

btr

הכנת הפיצה:
מניחים בקערה את כל חומרי הבצק מלבד המלח ומערבבים, מוסיפים את המלח ולשים  כ 10 דקות עד שהבצק רך ונעים.
מניחים בקערה, משמנים מעט מלמעלה ומכסים במגבת, רצוי להניח במקום חמים. (אני מניחה את הקערה על יד הכירים בסמוך לסיר עם מרק או תבשיל, החום של הסיר עוזר מאד לתפיחה- שימו לב שהקערה לא תהייה צמודה לסיר למניעת התלקחות של המגבת)
לאחר שהבצק מכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים) מחלקים ל-2-3 חלקים, מרדדים כל חלק בעדינות, מורחים רוטב, מטפטפים גושי גבינה על רוטב העגבניות בעזרת כף, ואת התוספות שאוהבים.
אופים בחום של 220 מעלות כ-15 דקות (הבצק צריך להיות אפוי מלמטה)

btr

לתוספות: 

כל מה שאוהבים: ירקות קלויים, ירקות טריים, תרד, פטריות, שמנת, ארטישוק……

אני הכנתי את הפיצה שלי עם: קוביות עגבניה, פרוסות פטריות פורטובלו, פרוסות בצל סגול, פרוסות סלק טרי ולאחר האפיה הוספתי זיתים שחורים מגולענים איכותיים שקניתי במעדניה ועליי בייבי טריים.

מכל הבצק שיצא הכנתי הפעם 2 פיצות גדולות ו-4 קלצונות חמודות שלקחנו איתנו לטיול

btr

 

אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים הסיפורים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

 

עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:

 

מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים וסרטונים שאני מעלה. תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול והטיולים הקולינרים שלי.

 

 

 

הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :

 

לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם

 

 

 

להיות חלק מהקהילה שלי:

 

מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי: “מדברים טבעונות בכיף

 

 

IMG_20181001_100442s