פיצה חצי חצי: כזאת עוד לא הכנתם

חצי מתכון מסבתא וחצי מאבא. חצי ירוק וחצי אדום. פיצה חצי חצי עם מתכון סודי שעובר בדורות

תוך עשר דקות יש פיצה!! / צילום: לירון פיין

באחד הדייטים הראשונים שלנו, קרו לי ולאישי שיחיה  2 דברים שאני ממש זוכרת.
1. הוא הביא לי פיצה קרה ואמר: "אמא שלי אומרת שפיצה באמת טובה היא כזו שטעימה גם כשהיא קרה". זו היתה פיצה שאמא שלו הכינה והיא היתה הכי טעימה בעולם.
2. שאלתי אותו: "איך קוראים לאמא שלך?" והוא הצביע על פאזל מונה ליזה שהיה תלוי לי על הקיר. "ליזה?" שאלתי, "מונה" הוא ענה. היא היתה שבדית. הגיוני.

אז כשמדברים על פיצה טובה, תכלס? הסוד הוא בבצק.
מאז, אנחנו משתדלים (וכשאני אומרת אנחנו אני מתכוון לבשלני הבית שזה כולם חוץ ממני) להכין את בצק הפיצה של סבתא מונה, כי הוא מנצח את כל הבצקים שבחוץ.
מה שמים על הפיצה? זה כבר לא משנה, זה בטוח יהיה טוב.
הפעם אישי הבריק עם רעיון שהפתיע אפילו אותי,(איך אני לא חשבתי על זה?!) והדבר היותר חשוב: זה הכי מהיר בעולם!
טיפ: כדאי לראות את הוידאו למטה רק אחרי שתקראו את המתכון.

ככה מכינים רטבים ב-2 דקות / צילוםף לירון פיין
ככה מכינים רטבים ב-2 דקות / צילום: לירון פיין
תוך עשר דקות יש פיצה!! / צילום: לירון פיין
תוך עשר דקות יש פיצה!! / צילום: לירון פיין

מתכון לפיצה "חצי חצי"
מצרכים:

הבצק של סבתא מונה
5 כוסות קמח משובח (גם סתם קמח זה טוב, אישי ביקש שארשום "משובח")
שקית שמרים 50 גרם
2 כוסות מים קרים
3 כפות שמן זית
2 כפיות מלח

רוטב פסטו
כף שמן זית
4 טבליות פסטו דורות
רבע כוס מים

רוטב עגבניות
כף שמן זית
4 טבליות עגבניות בזיליקום דורות
1 טבלית שום כתוש דורות
רבע כוס מים

מעל הפיצה
מוצרלה מפוררת
עגבניות חתוכות לחצאי ירח
בייבי מוצרלה
בצל חתוך לקוביות
*חשוב: שימו מה שבא לכם מעל הפיצה! הכל הולך וזה עניין של טעם!

אופן ההכנה:
הבצק (פירוט מתחת לתמונה)

הבצק של מונה שעובר בדורות / צילום: לירון פיין
הבצק של סבתא  מונה שעובר בדורות / צילום: לירון פיין

 

שופכים את הקמח והשמרים לבלנדר עם וו לישה. אחרי דקה מוסיפים את כוסות המים ואת שמן הזית ומערבבים כ- 5 דקות עד שהכל נהיה אחיד ולח. מוסיפים את המלח ללישה נוספת של דקה וחצי. מתיזים מעט שמן זית על הבצק ומכסים במגבת להתפחה של כחצי שעה. מורידים את הכיסוי ודוקרים מעט עם האצבעות להוריד את ההתפחה. מכסים להתפחה נוספת (חשוב!!!) לעוד כ-20 דקות חצי שעה.

במקביל מכינים את הרטבים.
ב-2 סירים מחממים מעט שמן זית ומפשירים – בסיר אחד את טבליות העגבניות והשום ובסיר שני את הפסטו עם מעט מים. כשהרוטב מוכן, נותנים לו להתקרר מעט בצד.

עכשיו, כשהבצק מוכן יש לנו בדיוק 10 דקות עד שהפיצה תהיה מוכנה!
מפזרים קמח על משטח שפיניתם מראש, ומוציאים את הבצק המושלם שהכנתם. מהמתכון הזה אפשר להוציא בערך -5 פיצות ולכן חלקו אותו ל- 5 חלקים ולהקפיא מה שלא רוצים.
גלגלו את הבצק ושטחו אותו על מגש עגול בקוטר 25 ס"מ בערך.

מרחו את שני הרטבים: חצי פיצה מרחו ברוטב הפסטו ואת החצי השני ברוטב העגבניות.
על הפיצה פזרו מוצרלה מפוררת ועל המוצרלה שימו מה שבא לכם! במקרה הזה: על הצד של העגבניות פזרו בצל ובייבי מוצרלה באפלו ועל הצד של הפסטו פזרו בצל ועגבניות.

וככה זה שניה לפני התנור / צילום: לירון פיין
וככה זה שניה לפני התנור / צילום: לירון פיין

בתיאבון ואל תשכחו לספר לי בתגובות איך יצא!!
והנה הבונוס:

לירון אלנקוה פיין
מבלגרת, מסטטסת, מקשקשת. אמא ל-2 מופלאים והבעלים של ROOME - חדרי קונספט מקוריים.