פיצה השמש והירח

מתכון לפיצה שתמיד מצליחה, קלת הכנה, ממצרכים שיש בבית, פיצה – זה כן משחק ילדים, יותר מהר מהשליח, זולה יותר מכול פיצריה, אופן הכנה ממש פשוט, שגם הילדים יכולים להכין

פיצה השמש והירח

2018-10-01 15.54.30_800x600

קרה לך פעם, שנעמדת מול המקרר, ופשוט לא ידעת מה לבשל? ומה בסוף?

כולם רעבים ורוצים משהו מהר וזריז, ובסוף, מזמינים פיצה, הכי אנחנו אוהבים פיצה!

אחרי אינספור פעמים בנאפולי, מולדת הפיצה, גיליתי את הסודות לפיצה טעימה, הסוד הוא במרכיבים : בצק טעים, רוטב עשיר וגבינה אמיתית,  ויוצאת פיצה כמו באיטליה : דקה, קריספית, ותיבולים ותוספות כמו שילדים אוהבים.

אבל מה? תמיד נראה לנו שלהכין פיצה בבית, לוקח מלא זמן, ללוש, להתפיח… אז מה עושים?

פשוט, משתמשים בלאפה מוכנה כתחתית לפיצה! הילדים מכינים אותה כבר לבד, רבע שעה והיא מוכנה

פיצה הפכים
פיצה הפכים

המתכון לפיצה :                                                                                                                                                                  

מחממים תנור ל 200 מעלות

תחתית של לאפה דרוזית מהסופר (יותר עבה מלאפה רגילה)

1 רוטב עגבניות מתובל של דורות

150-200 גר גבינה מגורדת : מוצרלה, גאודה, עמק, גלבוע

תוספות שאוהבים : זיתים, פטריות, טונה, תירס

למה השמש והירח? אתם שואלים

כי בן זוגי הכי אוהב את השילוב של טונה בצל וביצה, ואני את השום גבינה מלוחה ופסטו – ובתוך פיצה אחת מסתתרים הרבה מעבר לתוספות – ין ויאנג, שמש וירח, נגה ומאדים

השמש : טונה, פרוסות בצל, וביצה

הירח והכוכבים  : שמן זית, שום כתוש של דורות, גבינה מלוחה, רוטב פסטו של דורות

הרכבת הפיצה :

שלב 1 : מניחים את עיגול הבצק על התבנית

מניחים על הבצק כמות של חמש כפות רוטב עגבניות.

בעזרת גב הכף מורחים את הרוטב על כל הבצק, משאירים שוליים ברוחב 1 ס"מ.

ומפזרים מעל תערובת גבינת מוצרלה מגוררת, מניחים על הגבינה את התוספות

שלב 2 : אופים במשך 7 דקות, עד שהגבינה מומסת ומבעבעת ושולי הבצק משחימים.

מעבירים לקרש חותכים ומגישים.

פיצה השמש והירח
פיצה השמש והירח

מוזמנים להכין ולשתף אותי, איך יצא ? תשלחו גם תמונות