פיצה דיפ

לחמניות קטנטנות המקיפות אמבטיה של רוטב עגבניות וגבינות. נפלא לאירוח לאמצע השולחן. כל אחד בוחר את כמות הרוטב, כמות המנה ואופן הגשתה מבטיח ישיבה סביב המנה. צפו במתכון

קדריט צילום : אלונה זוהר

 

המצרכים:

לבצק:

3 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

2 כפות שמן זית

1 כוס מים פושרים (במידה ויש צורך, להוסיף עוד)

למלית:

300 גרם גבינות צהובות מגורדות (מוצרלה, צ'דר, צהובה וכדו')

2 כפות שמן זית

קופסא קטנה של עגבניות שלמות – לרסק במזלג כולל הרוטב

1 קופסת קוטג'

1 כף אבקת שום

1 כף אורגנו

מלח לפי הטעם

למריחה על הלחמניות: שמן זית

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק: לערבב את הקמח עם השמרים היבשים, המלח והסוכר. להוסיף שמן זית ואת המים. ללוש חמש דקות על משטח עבודה מקומח. להעביר לקערה, למרוח שמן זית לכסות ולהמתין עד להתפחת הבצק.
  1. לאחר שהבצק תפח, לחלק אותו ל- 16 חלקים שווים. לכדרר.
  1. לשמן תבנית אפיה, להניח קערה באמצע התבנית אפיה ומסביבה לשים את כדורי הלחמניות. להתפיח כרבע שעה.
  1. להכנת המלית: לערבב בקערה את כל חומרי המלית יחד.
  1. לשלוף את הקערה, לשפוך באמצע (בחור שנוצר) את המלית.