המצרכים:
לבצק:
3 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 כוס מים פושרים (במידה ויש צורך, להוסיף עוד)
למלית:
300 גרם גבינות צהובות מגורדות (מוצרלה, צ'דר, צהובה וכדו')
2 כפות שמן זית
קופסא קטנה של עגבניות שלמות – לרסק במזלג כולל הרוטב
1 קופסת קוטג'
1 כף אבקת שום
1 כף אורגנו
מלח לפי הטעם
למריחה על הלחמניות: שמן זית
אופן ההכנה:
- להכנת הבצק: לערבב את הקמח עם השמרים היבשים, המלח והסוכר. להוסיף שמן זית ואת המים. ללוש חמש דקות על משטח עבודה מקומח. להעביר לקערה, למרוח שמן זית לכסות ולהמתין עד להתפחת הבצק.
- לאחר שהבצק תפח, לחלק אותו ל- 16 חלקים שווים. לכדרר.
- לשמן תבנית אפיה, להניח קערה באמצע התבנית אפיה ומסביבה לשים את כדורי הלחמניות. להתפיח כרבע שעה.
- להכנת המלית: לערבב בקערה את כל חומרי המלית יחד.
- לשלוף את הקערה, לשפוך באמצע (בחור שנוצר) את המלית.