פינוק צמחוני – פשטידת בורגול ופטריות בשכבות לצד סלט ירוק עם אשכולית אדומה

אני תמיד אוהבת לחדש ולגוון את הארוחות. משעמם לי לאכול כל הזמן אותו דבר או לבשל כל הזמן אותם מאכלים. נכון שיש לי מנות דגל ומאכלים שתמיד כיף לאכול, אבל כמעט אין שבוע, שבו אני לא מנסה מתכון חדש, שהמצאתי או מצאתי באחד ממדורי האוכל או שחברה העבירה לי. כבר סיפרתי שאני צמחונית ולכן מכינה הרבה מאכלים, שירקות מככבים בהם וכל בני המשפחה נהנים מהם. כן. גם הבנות.
הרבה פעמים אני רוצה להכין ארוחה מיוחדת, שמכינים בקלות ובמהירות. לא מזמן נזכרתי במתכונים, שקיבלתי משפית בקייטרינג תמרים : פשטידה שהיא ממש ארוחה בפני עצמה. רק להוסיף סלט ליד וזהו. ארוחת צהריים ו/או ארוחת הערב מוכנות. אז החלטתי לפנק אתכם עם המתכונים.


פשטידת בורגול ופטריות בשכבות

תבנית אפיה בגודל בינוני

מצרכים לבצק :

2 כוסות בורגול דק
חצי כוס קמח
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל גרוס
מים

מצרכים למילוי :

10 פטריות שיטקי טריות אן יבשות שהושרו במים 20 דקות
סלסלת פטריות שמפניון
4 כפות שמן זית
רבע  כוס שקדים מולבנים
4 כפות רוטב סויה
4 כפות רוטב טריאקי
מלח, פלפל שחור גרוס

צילום : אייל יוספטל

אופן ההכנה :

הכנת הבצק :

  1. מערבבים את חומרי הבצק לתערובת אחידה ונוחה לעבודה.


הכנת המילוי :

  1. מאדים קלות בשמן  זית את 2 סוגי הפטריות.
  2. מוסיפים שקדים מולבנים לתערובת הפטריות.
  3. תוך כדי ערבוב  מוסיפים את רוטב הטריאקי ורוטב הסויה.
  4. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל.

.
הרכבת הפשטידה :
1. מורחים תבנית מלבנית בשמן זית ומרפדים אותה במחצית מכמות הבצק.
2. מניחים את המילוי הפטריות על שכבת הבצק.
3. מניחים את המחצית השנייה של הבצק על שכבת הפיטריות, משטחים ומהדקים.
4. מסמנים בעזרת סכין חדה בחלק העליון של הבצק מרובעים.
5. מזליפים מעל הבצק שמן זית ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
6. אפשר להגיש עם טחינה רגילה או טחינה פסטו.
.
אני מאוד אוהבת שילוב של חסה ועלים ירוקים עם פירות. בכל עונה אני מכניסה אחד מפירות העונה לסלט. עכשיו עם הגיע עונת פירות ההדר, אפשר להוסיף אותם לסלט הירוק.

סלט ירוק עם אשכולית אדומה

מצרכים לסלט :

עלי חסה טריים ופריכים
עלי בייבי
נבטי חמניה
חמוציות
אגוזי מלך
חמוציות
פילטים של חצי אשכולית אדומה

צילום : אייל יוספטל

מצרכים לרוטב :

רבע כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כפות סילאן
1 כף חומץ בלסמי
1 כף רכז רימונים
מלח, פלפל

אופן ההכנה :

1. קוצצים את עלי החסה, עלי הבייבי ונבטי החמניה.
2. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט (בלי הרוטב).
3. מכניסים לצנצנת את כל חומרי הרוטב, סוגרים את המכסה ומנערים היטב.
4. ממש לפני ההגשה שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים.
.
הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי מוזמנת לאירוע או לארוחה (גם אצל חברים) ואפילו למסעדה ולא ממש מוצאת מה לאכול שם, כי ברוב המנות יש בשר או שהתפריט הצמחוני ממש דל ואין בחירה. יש הרבה שחושבים שצמחונים אוכלים רק סלט או מרק עם גבינה ליד ואי אפשר להכין ארוחה מיוחדת בלי בשר. אז זהו, שלא. אפשר להכין המון מאכלים ואפילו קלים, פשוטים ומהירים, למשל : סירות פלפלים ממולאות בגבינות ותרד, פטריות ממולאות, סלמון מגולגל באספרגוס ועוד מתכונים חלביים.